Смажена спаржа в бальзамічний соусі
(покроковий рецепт з фото)
Смажена спаржа в бальзамічний соусі - простий в приготуванні овочевої гарнір або навіть самостійне овочеве блюдо. Мінімум зусиль - максимально смачну страву з спаржі.
Відомий письменник Чарльз Лемб писав: "спаржа надихає на добрі думки" . Вже не знаю, чи дійсно спаржа може надихати, проте то, що вона може дуже смачно і корисно насичувати - це факт Шкода, що спаржа в нашій країні не користується великою популярністю, овоч-то прекрасний. Однак, з метою популяризації спаржі серед населення, я розповім, як готується смажена спаржа в бальзамічний соусі. Удачі в приготуванні, друзі!
- Sparzha - 1 кілограм
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Соєвий соус - 2 чайних ложки
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
Молоду спаржу, насамперед, необхідно добре промити.
Потім її необхідно обсушити на паперовому рушнику.
У каструльці розтоплюємо вершкове масло. Коли розтопиться - знімаємо з вогню, охолоджуємо до кімнатної температури.
В остигле масло додаємо соєвий соус і бальзамічний оцет.
Гарненько перемішуємо.
Спаржу скроплюємо оливковою олією.
Викладаємо спаржу на деко, солимо, перчим.
Запікаємо приблизно 12 хвилин при 190 градусах - до м'якості спаржі.
Готову спаржу поливаємо бальзамічним соусом. Перемішуємо.
Власне, sparzha готовий. Розкладаємо по тарілочках і подаємо, поки не охолола.
Смачного!