Курка в бальзамічний оцет
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування курки в бальзамічний оцет з консервованою квасолею, помідорами, медом і часником.
Якщо у Вас є настрій приготувати що-небудь екзотичне, спробуйте приготувати курку в бальзамічний оцет. Бальзамічний оцет дуже часто використовується в італійській кухні, де його цінують за те, як він змінює смак страв. Бальзамічний оцет додасть курці глибокий, багатий кисло-солодкий смак.
- Курячого філе - 4 штуки
- Консервованої квасолі - 400 грам
- Консервованих помідорів - 400 грам
- Бальзамічного оцту - 4 Ст. Ложки
- Французької гірчиці - 4 Ст. Ложки
- Паприка - 2 Ст. Ложки
- Меду - 1 Чайна ложка
- Часнику - 2 зубчики
- Петрушки - 1 Чайна ложка
1. Нарізати куряче філе кубиками. Дрібно нарізати або розчавити часник. Додати оливкову олію, бальзамічний оцет і гірчицю в миску і добре перемішати виделкою. Додати курку в суміш і ще раз добре перемішати, так щоб всі шматочки курки були покриті маринадом. Поставити замариновану курку в холодильник на 2 годину. Якщо у Вас є можливість дати курці промаринуватися довше, так навіть краще. Курку можна тримати в маринаді до шести годин.
2. Відцідити рідину з квасолі, залишивши 50 мл рідини. Влити рідину в каструлю, додати саму квасолю, помідори, мідь, паприку і часник. Скрутить огонь до минимального. Час від часу помішувати.
3. Нагріти сковорідку на середньому вогні і додати в неї курку. Часто повертати і помішувати курку. Готувати 10 хвилин або до готовності. Посипати петрушкою за хвилину до готовності. Подавати на нагрітих тарілках з гарнірів з овочів на Ваш вибір.