Рецепт Домашній яблучний оцет фото

Домашній яблучний оцет
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Фрукти , Яблука
Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки
Кількість порцій: 8-12

Чому б у сезон яблук самому не приготувати яблучний оцет в домашніх умовах? Благо приготування яблучного оцту - процес простий. Хоч і дуже тривалий.

Опис приготування:

Сьогодні я вам розповім, як в домашніх умовах зробити повністю натуральний продукт, який неймовірно корисний. Звичайно, користь яблучного оцту викликає чимало дискусій: одні пишуть, що він корисний для схуднення, від целюліту, від прищів на обличчі, від варикозу і багатьох інших проблем, інші це спростовують… Я не лікар і біолог, тому поняття не маю, чим корисний яблучний оцет насправді. Моя задача: показати вам, як робити яблучний оцет будинку, своїми руками. Звичайно, ця процедура нешвидка, приготування яблучного оцту забирає приблизно півроку. Але зате у вас буде дійсно натуральний продукт, за якість якого можна не переживати.

  • Яблука - 10 штук
домашній яблучний оцет - фото крок 1
Дуже ретельно вимийте яблука. Потрібно використовувати тільки ті яблука, в походженні яких ви впевнені - тобто, вирощені на своїй дачній ділянці або куплені у надійних садівників. З яблук, які продаються в супермаркетах, хороший оцет ви не зробите.
домашній яблучний оцет - фото крок 2
Наріжте яблука на чотири частини.
домашній яблучний оцет - фото крок 3
Дайте яблукам полежати при кімнатній температурі, щоб вони злегка потемніли.
домашній яблучний оцет - фото крок 4
Складіть яблука в глибоку миску.
домашній яблучний оцет - фото крок 5
Налийте в миску стільки води, скільки потрібно, щоб повністю покрити яблука.
домашній яблучний оцет - фото крок 6
Накрийте самим звичайним паперовим рушником.
домашній яблучний оцет - фото крок 7
Поставте миску з залитими яблуками в темне сухе тепле місце (в шафку, наприклад).
домашній яблучний оцет - фото крок 8
Ми залишаємо на 6 місяців. Раз в тиждень перемішуємо яблука і знову накриваємо рушником.
домашній яблучний оцет - фото крок 9
Через 6 місяців ферментації потрібно процідити оцет через марлю або сито.
домашній яблучний оцет - фото крок 10
Яблука не викидаємо, кладемо їх назад в миску. Заливаємо процеженной рідиною.
домашній яблучний оцет - фото крок 11
Через 4 тижні домашній яблучний оцет буде повністю готовий. Його можна розливати по ємностей і використовувати.

Схожі рецепти