Домашній яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 20 хв.
У кожної господині є пара рецептів фірязиках пирогів, які вона знає напам'ять. Я поділюся своїм улюбленим рецептом, як приготувати домашній яблучний пиріг. Це випічка, доречна в будь-який час року.
Опис приготування:
Якщо у вас кислі яблука, то цукру можна додати трохи більше. На смак цей пиріг дуже нагадує шарлотку. Тому в якості експерименту можете додати корицю Дуже простий пиріг, з яким впорається будь-який.
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Лимонна цедра - 0, 5 чайних ложки
- Яблука - 3 штуки
1. Яблука очистіть від шкірки і серцевини, наріжте часточками.
2. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і викладіть яблука на її дно.
3. Жовтки і білки розділіть.
4. У білки відправте цукор і збийте їх міксером в густу піну. Потім поступово додайте по 1 жовтку і продовжуйте працювати міксером.
5. Натріть на дрібній тертці лимонну цедру і відправте її в яєчну суміш.
6. У кілька підходів додавайте до яєчної маси двічі просіяне борошно. Перемішайте тісто міксером.
7. Залийте тестом яблука і відправте форму в духовку, розігріту до 160 градусів.
9. Коли пиріг стане рожевого відтінку - він готовий!