Домашній пиріг з мигдалем і глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, соковитий пиріг з приємним ароматом меду. Ніде раніше не бачив такого рецепта, тому впевнений, що варто його обов'язково зробити. Розповім, як приготувати домашній пиріг з мигдалем і глазур'ю.
Зробити такий пиріг зовсім не складно. Складніше утриматися від того, щоб не відрізати собі шматочок до остаточного його приготування. Пиріг відмінно підійде до чаю або ж подайте його на святковий стіл. Отже, приступаємо до процесу випічки!
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Мед - 1/4 склянки(+2 столові ложки для глазурі)
- Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
- Мигдальний екстракт - 3-5 капель
- Йогурт - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 1, 5 склянки
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Мигдаль - 1/3 склянки
1. У миску просійте борошно, додайте розпушувач, сіль, соду.
2. В окремій мисці з'єднайте вершкове масло і цукровий пісок.
3. Збивайте близько 2 хвилин, потім додайте по одному курячі яйця, збивайте ще пару хвилин.
4. Додайте до масла мед, ванільний і мигдальний екстракт, ще раз перемішайте.
5. Викладіть борошняну суміш до масляної, перемішайте.
6. Введіть йогурт і знову розмішайте.
7. Змастіть форму для випічки вершковим маслом, викладіть в неї тісто і розрівняйте.
8. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35-45 хвилин. Дістаньте готовий пиріг і залиште його в формі на 10 хвилин.
9. Наріжте мигдаль і підсушіть його в духовці близько 5 хвилин.
10. Змішайте цукрову пудру, 2 столові ложки меду, молоко.
11. Викладіть пиріг на решітку, полийте його приготовленої глазур'ю.
12. Посипте пиріг обсмаженою мигдалем, залиште мінімум на 15 хвилин, краще на 40-60 хвилин.
13. Перекладіть пиріг в тарілку, наріжте його шматочками і подавайте.