Грушевий пиріг з мигдалем
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, солодкий і дуже ситний пиріг. Він виходить дуже смачним, і його можна навіть приготувати для невеликого сімейного свята. Рецепт нескладний, практично ідеальне поєднання тесту і начинки.
Дуже смачний пиріг з грушами і мигдальними горіхами обов'язково оцінять ваші рідні. Особливо він сподобається тим, хто любить солодку і ситну випічку. Пиріг виходить дуже солодким і ароматним. Рецепт приготування грушевого пирога з мигдалем перед вами, готуйте і насолоджуйтеся смачним пирогом.
- Груші - 3-4 штук (щільні)
- Борошно пшеничне - 6, 5 Ст. Ложки(6 - в тісто, 0, 5 - в вершках)
- Вершкове масло - 240 грам(120 - в тісто, відправимо його відразу в морозилку, 120 - в начинку, це масло має бути м'яким)
- Яйце - 3 штуки(1 - в тісто, 2 - в начинку)
- Цукор - 10 Ст. Ложок(2 - в тісто, 4 - в начинку, 4 - для варіння груш)
- Мигдаль - 200 грам
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Вода - 300 мілілітрів
- Ром або коньяк - 2 Ст. Ложки
Груші очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл, якщо дуже великі - можна на 3-4 частини. Видаляємо серцевину і робимо на грушах по кілька неглибоких надрізів.
Мигдальні горіхи заливаємо окропом хвилин на 8-10, а потім очищаємо від шкірки.
Груші викладаємо в невеликий посуд, поливаємо лимонним соком, додаємо цукор і воду. Кип'ятимо хвилин 10-15, в залежності від ступеня стиглості груш. Вони не повинні розваритися. Потім викладемо в друшляк, нехай стече сироп.
Очищений мигдаль розмелюють в крихту.
Готуємо тісто. Третина подрібненого мигдалю, борошно і цукор змішуємо. Масло дістаємо з морозилки і натираємо на крупній тертці. Швидко розмішуємо і додаємо яйце. Якщо тісто не збирається в грудку, можна додати трохи сметани. Відправляємо тісто в холодильник на 30 хвилин.
Збиваємо м'яке масло з цукром, додаємо по одному яйця, збиваємо. Додаємо мигдаль, змішаний з борошном, і ром або коньяк. Перемішуємо.
Тісто розкачати в пласт і викладемо у форму, формуючи бортики. Або розподіліть тісто по формі руками. Викладіть крем-начинку і груші.
Випікаємо пиріг в духовці при температурі 200 градусів хвилин 40. Сироп від груш проваріть, щоб він випарувався і став густим. Гарячий пиріг змащуємо сиропом від груш.