Рецепт Грушевий пиріг з мигдалем фото

Грушевий пиріг з мигдалем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Горіхи , Груша
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Смачний, солодкий і дуже ситний пиріг. Він виходить дуже смачним, і його можна навіть приготувати для невеликого сімейного свята. Рецепт нескладний, практично ідеальне поєднання тесту і начинки.

Опис приготування:

Дуже смачний пиріг з грушами і мигдальними горіхами обов'язково оцінять ваші рідні. Особливо він сподобається тим, хто любить солодку і ситну випічку. Пиріг виходить дуже солодким і ароматним. Рецепт приготування грушевого пирога з мигдалем перед вами, готуйте і насолоджуйтеся смачним пирогом.

  • Груші - 3-4 штук (щільні)
  • Борошно пшеничне - 6, 5 Ст. Ложки(6 - в тісто, 0, 5 - в вершках)
  • Вершкове масло - 240 грам(120 - в тісто, відправимо його відразу в морозилку, 120 - в начинку, це масло має бути м'яким)
  • Яйце - 3 штуки(1 - в тісто, 2 - в начинку)
  • Цукор - 10 Ст. Ложок(2 - в тісто, 4 - в начинку, 4 - для варіння груш)
  • Мигдаль - 200 грам
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Ром або коньяк - 2 Ст. Ложки
грушевий пиріг з мигдалем - фото крок 1
Груші очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл, якщо дуже великі - можна на 3-4 частини. Видаляємо серцевину і робимо на грушах по кілька неглибоких надрізів.
грушевий пиріг з мигдалем - фото крок 2
Мигдальні горіхи заливаємо окропом хвилин на 8-10, а потім очищаємо від шкірки.
грушевий пиріг з мигдалем - фото крок 3
Груші викладаємо в невеликий посуд, поливаємо лимонним соком, додаємо цукор і воду. Кип'ятимо хвилин 10-15, в залежності від ступеня стиглості груш. Вони не повинні розваритися. Потім викладемо в друшляк, нехай стече сироп.
грушевий пиріг з мигдалем - фото крок 4
Очищений мигдаль розмелюють в крихту.
грушевий пиріг з мигдалем - фото крок 5
Готуємо тісто. Третина подрібненого мигдалю, борошно і цукор змішуємо. Масло дістаємо з морозилки і натираємо на крупній тертці. Швидко розмішуємо і додаємо яйце. Якщо тісто не збирається в грудку, можна додати трохи сметани. Відправляємо тісто в холодильник на 30 хвилин.
грушевий пиріг з мигдалем - фото крок 6
Збиваємо м'яке масло з цукром, додаємо по одному яйця, збиваємо. Додаємо мигдаль, змішаний з борошном, і ром або коньяк. Перемішуємо.
грушевий пиріг з мигдалем - фото крок 7
Тісто розкачати в пласт і викладемо у форму, формуючи бортики. Або розподіліть тісто по формі руками. Викладіть крем-начинку і груші.
грушевий пиріг з мигдалем - фото крок 8
Випікаємо пиріг в духовці при температурі 200 градусів хвилин 40. Сироп від груш проваріть, щоб він випарувався і став густим. Гарячий пиріг змащуємо сиропом від груш.

Схожі рецепти