Домашній шоколадний торт з шоколадною глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка - відмінний спосіб підняти настрій. Не так вже й часто можна побалувати себе нею, тому хочу порекомендувати рецепт, як приготувати домашній шоколадний торт з шоколадною глазур'ю.
Рецептів шоколадного торта дуже багато. Кожен може вибрати відповідний для себе за складністю і наявністю продуктів. Цей простий рецепт гарний тим, що на його приготування ви не витратите багато часу і зусиль. Торт вийде дуже шоколадним. Їжте його після охолодження, хоча так складно дочекатися цього моменту.
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Какао - 1/4 склянки
- Кава - 1, 5 чайних ложки (розчинний )
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 240 грам
- Крем - 3/4 склянки
- Яйця - 1 штука
- Вершки - 0, 5 склянки
- Мед - 1, 5 чайних ложки
- Шоколадні чіпси - 0, 5 склянки
- Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
1. Змастіть форму для випічки вершковим маслом, посипте борошном. Струсіть залишки і відставте її в сторону.
2. Змішайте борошно, ¾ склянки цукру, какао, порошок розчинної кави, соду і сіль.
3. Додайте до сухих інгредієнтів м'яке вершкове масло (залиште 1 столову ложку для глазурі), сметану, яйця.
4. Вилийте тісто в підготовлену форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
5. Тим часом в каструлі змішайте вершки, мідь, цукор, олія, шоколадні чіпси і ванільний екстракт. Надішліть каструлю на вогонь.
6. Після закипання зменшіть вогонь і варіть суміш близько 5 хвилин на слабкому вогні, регулярно перемішуючи.
7. Дістаньте готовий торт з духовки, залиште ег на 10 хвилин для охолодження, потім полийте приготовленої глазур'ю.
8. Посипте глазур шоколадними чіпсами і почекайте до її застигання. Смачного!