Полуничний кекс з шоколадною глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Кекси - найпопулярніша і проста випічка. Кекс з полуницею - м'який і ніжний всередині, ароматний, покритий помадкою і шоколадною глазур'ю. Він обов'язково сподобається вам і вашим дітям!
Як тільки почнеться сезон полуниці, обов'язково використовуйте рецепт, як приготувати полуничний кекс з шоколадною глазур'ю. Він неймовірно смачний, легкий, ароматний, адже в ньому присутня ідеальна пара: полуниця і шоколад.
- Борошно - 300 грам
- Олія - 250 грам (маргарин)
- Цукор - 250 грам
- Полуниця - 400 грам
- Яйця - 5 штук
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Лимон - 1 штука
- Чорний шоколад - 50 грам (глазур)
- Цукрова пудра - 100 грам (для помадки)
- Полуниця - 5 штук (для помадки)
1. Полуницю помийте і очистіть від хвостиків. Розділи 2 частини. Одну перебейте блендером. Полуницю другій частині розріжте на четвертинки і присипте цукровою пудрою.
2. Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром, поки воно не посвітлішає і не збільшиться в об'ємі. Потім по одному вводите яйця.
3. Натріть на дрібній тертці цедру лимона, надішліть її в тісто, перемішайте.
4. Просійте в тісто борошно з розпушувачем і перемішайте, поки воно не стане однорідним.
5. Додайте полуничне пюре в тісто і добре перемішайте.
6. Форму для випічки змастіть рослинною олією і присипте борошном. Вилийте половину тіста, викладіть на нього шар нарізаної полуниці і другу половину тіста. Розрівняйте. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 45-50 хвилин.
7. Коли кекс охолоне, покрийте його полуничною помадкою. Для цього полуничне пюре змішайте з цукровою пудрою.
8. Шоколад розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додайте ложку вершкового масла. Прикрасьте глазур'ю кекс і дочекайтеся, коли вона застигне.