Ванільний кекс з вологою шоколадною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Ванільний кекс з вологою шоколадною начинкою під шоколадною глазур'ю. Неймовірно смачний кекс можна швидко приготувати в будні, ця випічка буде мати гарний вигляд на святковому столі.
Приготуйте кекс за цим рецептом - і ви точно не пошкодуєте і внесете його в свою кулінарну книгу. Смачний кекс з вологою начинкою всередині. Вологість тесту дає Вода змішана з какао-порошком. Готується випічка дуже просто і легко. Шари тіста викладаються шарами. Готовий кекс поливається розтопленим білим і темним шоколадом. За бажанням можна обійтися і одним кольором. Шоколад можна розтопити на водяній бані або швидше буде в мікрохвильовці. Я використовую вже готовий рідкий шоколад, куплений в магазині. А ще можна білий шоколад замінити на згущене молоко (магазинне або домашнього приготування).
- Мука - 170 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 200 грам
- Йогурт - 150 грам
- Какао-порошок - 40 грам
- Яйце - 3 штуки
- Ванільна есенція - 3 краплі
- Вода - 60 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Білий шоколад - 100 грам
- Темний шоколад - 40 грам
Вершкове масло кімнатної температури змішати з цукром і збити міксером або вручну - віночком.
Вбиваємо по одному яйцю, збиваємо.
Додаємо Йогурт, збиваємо.
Тепер вводимо сухі інгредієнти. Борошно змішати з сіллю і содою, висипаємо в рідку масу. Міксер отставляем і акуратно перемішуємо ложкою або лопаткою до однорідної маси.
Воду перемішати віночком з какао-порошком, щоб не було грудочок.
Тепер тісто розділити візуально на три частини. Одну частину з'єднати з рідким какао і ретельно перемішати. В інший біле тісто влити 3 краплі ванілі і перемішати.
Беремо форму для хліба 22-26 см або круглу форму, це на смак не відіб'ється. Змастити всередині форму маслом і викласти половину білого тіста.
Зверху - шоколадне тісто.
І завершуємо залишилися білим тестом. Нагріти духовку до 180 градумос і відправляємо кекс на 50-60 хвилин. Пробуйте готовність тесту дерев'яною шпажкою, духовки всі різні і час приготування теж різний.
Готовий кекс не поспішайте відразу виймати з форми. Нехай він охолоне, тоді легко його можна вийняти.
Розтопити білий шоколад і полити їм верхівку кексу, нехай струмки шоколаду стікають, так буде ще красивіше.
І полити темним шоколадом.
Ось такий кекс в розрізі.
Смачного!