Булочки з шоколадною начинкою «Sinnaʙon»
(покроковий рецепт з фото)
Булочки "синнабон" - це дуже ароматні і смачні французькі булочки з повітряним тестом. В оригіналі використовують корицю як начинку, але ми пропонуємо унікальну шоколадну начинку. Спробуйте!
Поспішаємо попередити, що на кухні доведеться провести приблизно години три, але, коли квартира заповниться ароматом здоби і шоколаду, від втоми після виконаної роботи не залишиться і сліду. Важливий секрет - підібрати продукти кращої якості і першої свіжості.
Дивіться, як приготувати булочки з шоколадною начинкою "сіннабон", і угощайтесь.
- Вершкове масло - 75 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Яйця - 1 штука
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 1/2 склянки (для начинки)
- Вершкове масло - 50 грам (для начинки)
- Какао - 2 Ст. Ложки (для начинки)
- Сметана жирна - 1 Склянка (для начинки)
- Цукрова пудра - 100 грам (для начинки)
- Вершки - 5 Ст. Ложок (для начинки)
1. Спершу необхідно зробити опару. З'єднайте сухі дріжджі і 1 немає. Ложку сахара. Розчиніть суміш в теплому молоці і поставте опару на 10-15 хвилин в тепле місце.
2. Потрібно збити яйця і додати цукор, який залишився. Продовжуйте збивати, поки не утвориться міцна піна. Після піну посоліть і додайте сіль і вершкове масло. Масло бажано заздалегідь дістати з холодильника. Перемішайте масу.
3. Залийте яєчну піну в піднялася опару. Потихеньку додайте борошно, акуратно перемішуючи. Тісто не повинно вийти рідким, має добре відставати від рук. Приготоване тісто потрібно накрити рушником і відставити на 40-50 хвилин в тепле місце, поки воно не збільшиться в два рази.
4. Зробіть начинку для булочок.
Змішайте виделкою м'яке вершкове масло з какао і цукром. Суміш повинна вийти однорідною, як джем.
Змішайте виделкою м'яке вершкове масло з какао і цукром. Суміш повинна вийти однорідною, як джем.
5. Розігрійте духовку до 180-200 градусів. Розкачайте тісто. На стіл посипте щіпку борошна, викладіть шматочок тесту і трохи вимішайте його, щоб зробити його більш пружним. Качалкою зробіть тонкий пласт товщиною не більше 6 мм.
6. Приготовану начинку розкладіть на розкачане тісто. Відступайте від країв на пару сантиметрів.
7. Скрутіть рулет і наріжте на 13 частин. Складіть булочки на змащений маслом деко. Якщо накрити рушником на пару хвилин, булочки будуть ще більш повітряні. Випікати булочки треба хвилин 20.
8. Приготуйте глазур, змішавши всі інгредієнти. Після випікання рясно змастіть булочки глазур'ю.