Булочки «Sinnaʙon»
(покроковий рецепт з фото)
Cinnabon - це дуже відома в світі мережу кофетерій-пекарень, де в меню є блюдо- булочки з корицею. Неймовірно ароматні булочки Сіннабон сподобаються всім. Булочки покриті вершковим кремом, який доповнює багатий смак і підкреслює аромат булочок. Важко втриматися і не з'їсти все булочки, що є на столі. Я даю класичний варіант приготування булочок з корицею і вершковим сиром.
Булочки краще змащувати вершковим кремом тоді, коли вони трохи охолонуть. З - Через високу температуру крем може згорнутися або просто повністю стекти з булок. Важливо саме досягти такого ефекту, щоб булки були не просто зволожені, але і мали пристойний шар крему на поверхні.
- Борошно - 3-3, 5 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 склянки(3-4 ст. Ложки для тесту, інше для посипання)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 70 грам (для змащення пласта тесту)
- Обкладинка - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 250 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершковий сир - 70-100 грам
- Цукрова пудра - 4-5 Ст. Ложок
1. 250 мл молока підігрійте в каструльці на вогні. Додайте 4 ст. Ложки рослинної олії, 4 ст. Ложки цукру і 1 немає. Ложку солі. Розмішайте. Дайте охолонути трохи. Температура рідини повинна бути такою, щоб ви могли в ній утримати палець. Для тих, у кого є термометр- 40 градусів.
2. Перелийте рідина в миску. Додайте сухі дріжджі і дайте їм прокинутися.
3. Жебрацтво 2 склянки борошна, додавши 1 немає. Ложку розпушувача. Замісити тісто. Тісто буде рідким, Липка. Я вимішувала міксером. У тесті використовуються і дріжджі і розпушувач. Розпушувач можна замінити гашеного содою (0, 5 немає. Ложки).
4. Затягніть миску плівкою і дайте тісту піднятися. На це піде близько 2 годин. Прискорити процес підйому можна, поставивши миску з тестом біля теплої батареї.
5. Поки тісто піднімається, змішайте цукор з корицею. Кількість цукру і кориці можна регулювати.
6. Що піднялося тісто обмять.
7. Додати ще 0, 5-1 склянка борошна і знову замісити тісто. Уже підніматися йому не даємо.
8. Розкачайте тісто в пласт.
9. Змастіть верхню частину пласта розтопленим вершковим маслом. Використовуйте пензлик. Щедро посипте підготовленої коричної посипкою.
10. Поверніть тісто в рулет так, щоб кориця виявилася всередині рулету. Наріжте рулет на сигмент.
11. Викладіть нарізані шматочки на деко ( застеливши його папером для випічки). Цукор при запіканні перетворитися в карамель. Вона добре пристає до листу. Щоб не віддирати булки від дека, використовуйте добре промазану маслом папір. А після запікання, швидко зніміть булки з паперу.
12. Булочки жовтком не змащувати. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте булочки в духовці 15-20 хвилин.
13. Приготуйте вершковий крем. Для цього змішайте 100 гр вершкового сиру ( Альменте, Буко, Філадельфія) з 3 ст. Ложками цукрової пудри. Просто розмішайте. Отриманим кремом будемо змащувати теплі булочки.
14. Готові булочки дістати з духовки. Дати трохи охолонути. Ще теплими змастити отриманим кремом.
15. Подайте булочки до столу. Неймовірно смачні.