Апельсинові капкейкі з шоколадною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Це один з найсмачніших і перевірених рецептів ароматної випічки. Апельсин відмінно поєднується з шоколадом, відтіняючи всі його нотки. Немає десерту, а саме справжню насолоду! готуємо!
Шикарне поєднання ніжного бісквіту з апельсинової ноткою, шоколадного крему і пишною вершкової шапочки з крему. Вони просто тануть у роті. Замість шоколадної начинки можете додати що-небудь інше, наприклад, джем або варення.
- Яйце - 4 штуки
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 200 грам
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Вершкове масло - 150 грам
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложок
- Шоколад - 50 грам
- Вершки - 50 грам
- Вершки від 33% - 300 грам
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
Розітріть яйця з цукром.
Додайте м'яке вершкове масло, соду і борошно.
Додайте цедру апельсина.
Готове тісто розлийте по формах для кексів. Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів хвилин на 20-30. Готові кекси остудіть.
Шоколад залийте вершками і нагрійте, щоб шоколад розтанув. Начинку остудіть і дайте трохи застигнути.
З кексів витягніть середину і наповніть шоколадною начинкою.
Для крему збийте жирні вершки з цукровою пудрою. Прикрасьте кекси шапочкою з крему і поставте в холодильник, щоб крем трохи застиг.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!