Апельсинові капкейкі з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування капкейков з апельсиновою цедрою, апельсиновою начинкою і глазур'ю з маргарину, цукрової пудри, апельсинового соку і лимонної цедри.
Як варіант, ви можете покрити капкейкі апельсиновим джемом, а потім шоколадним кремом зверху.
- Ріпакової олії - 1/3 склянки
- Цукру - 3/4 склянки
- Ванільного екстракту - 1 Чайна ложка
- Розпушувача - 1 Чайна ложка
- Соди - 1/2 чайних ложки
- Солі - 1/4 чайних ложки
- Апельсинової цедри - 1 Ст. Ложка
- Кукурудзяного крохмалю - 3 Ст. Ложки (начинка)
- Ванільного екстракту - 1 Чайна ложка (начинка)
- kurkumи (по бажанню) - 1/8 чайних ложки (начинка)
- Апельсинової цедри - 1 Чайна ложка (начинка)
- Рослинного жиру - 1/4 склянки (глазур)
- Розм'якшеного маргарину, упаковка - 1/4 штуки (глазур)
- Апельсинового соку - 2 Ст. Ложки (глазур)
- Лимонної цедри - 1 Ст. Ложка (глазур)
- Ванільного екстракту - 1 Чайна ложка (глазур)
1. Зробити начинку. Збити всі інгредієнти, крім апельсинової цедри, разом в невеликій каструлі і варити на середньому вогні кілька хвилин, щоб нагріти. Зменшити вогонь до слабкого і перемішувати постійно протягом приблизно 5 хвилин, щоб суміш загусла. Зняти з вогню і перемішати з дрібно тертої апельсинової цедрою. Вилити начинку в миску і дати охолонути протягом приблизно 10 хвилин, потім накрити і поставити в холодильник приблизно на годину або більше.
2. Розігріти духовку до 175 градусів і вистелити форму паперовими вкладишами.
Змішати молоко, ванільний екстракт, цукор, олія, апельсиновий сік з 1 столовою ложкою борошна у великій мисці. В іншій мисці просіяти розпушувача, сіль, соду і борошно разом.
Додати борошняну суміш в вершкову суміш в 3 заходу, розмішуючи після кожного додавання.
Нарешті, додати дрібно терту апельсинову цедру і перемішати.
Змішати молоко, ванільний екстракт, цукор, олія, апельсиновий сік з 1 столовою ложкою борошна у великій мисці. В іншій мисці просіяти розпушувача, сіль, соду і борошно разом.
Додати борошняну суміш в вершкову суміш в 3 заходу, розмішуючи після кожного додавання.
Нарешті, додати дрібно терту апельсинову цедру і перемішати.
3. Заповнити кожен паперовий вкладиш тестом на 3/4 і випікати протягом 20-22 хвилин, до золотисто-оранжевого кольору. Дати капкейк повністю охолонути.
4. Щоб зробити глазур, збити маргарин і рослинний жир разом в невеликій мисці, потім поступово додати цукрову пудру і розмішати з невеликою кількістю апельсинового соку після кожного додавання. Додати ванільний екстракт, дрібно терту цедру лимона і добре перемішати протягом 5 хвилин. Зробити невелике заглиблення на верхівці кожного капкейк і заповнити його начинкою. Прикрасити глазур'ю з кондитерського мішка і цукатами при бажанні.