Кокосове печиво з шоколадною глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Мені подобається смак кокоса, тому печиво не могло залишитися поза увагою. А для більш цікавого смаку додаю ще цедру апельсина. Розповім, як приготувати кокосове печиво з шоколадною глазур'ю.
Неймовірно смачне і ароматне печиво! Для приготування можна використовувати кокосову стружку або тертий свіжий кокос. Апельсинову цедру можна замінити лимонною або лаймовою. Експериментуйте!
- Кокосова стружка - 3 склянки
- Цукор - 2/3 склянки
- Борошно - 1/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Курячі білки - 4 штуки
- Мигдальний екстракт - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Апельсин - 1 штука
- Шоколад - 85 грам
- Вершкове масло - 1/4 чайних ложки
1. Викладіть в миску кокосову стружку і додайте до неї борошно, цукор, сіль, перемішайте.
2. Мартенс відділи Желтков, використовуйте тільки білки.
3. Білки додайте в суміш кокосової стружки і борошна.
4. Додайте ванільний і мигдальний екстракт, цедру одного апельсина.
5. Перемішайте.
6. Застеліть деко пергаментним папером і викладіть печиво у формі невеликих кульок (близько 1 столової ложки на 1 печиво).
7. Запікайте печиво в розігрітій до 150-160 градусів духовці близько 20 хвилин, потім дістаньте і залиште до повного охолодження.
8. У мікрохвильовій печі розтопіть шоколад і змішайте його з маслом. Полийте приготовленої шоколадною глазур'ю остигле печиво.
9. Залиште печиво на деку до застигання глазурі.
10. Насолоджуйтесь смачною випічкою!