Шоколадний торт з шоколадною стружкою
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижне поєднання гарбузово-мигдалевого бісквіта, малинового желе і шоколаду. Дуже красивий і смачний тортик. Обов'язково спробуйте!
Шоколадний торт будемо готувати в три основних етапи - корж, малинове желе і мус. Для коржа взбейте с сахаром, додайте гарбуз, борошно, розпушувач і збиті білки. Добре перемішайте, вилийте в форму, посипте малиною і випікання в духовці. Малину протріть через сито, нагрійте з цукром, додайте желатин, а потім вилийте в форму і відправте в холодильник для застигання. Для шоколадного мусу розчиніть шоколад в частині гарячих вершків. Іншу частину вершків збийте з цукром і жовтками і з'єднайте з шоколадом. Додайте інші збиті вершки. Застигле желе переверніть з форми на корж. Зверху викладіть мус. Поставте торт в холодильник на 4-5 годин, потім посипте шоколадною стружкою, какао і прикрасьте ягодами малини. Приємного чаювання!
- Мигдалеве борошно - 200 грам
- Малина - 300 грам
- Гіркий шоколад - 200 грам
- Желатин - 10 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Жовток - 2 штуки
- Пюре з відварної гарбуза - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Шоколадна стружка - За смаком
- Какао - За смаком