Рецепт Шоколадний торт з шоколадною стружкою фото

Шоколадний торт з шоколадною стружкою
(покроковий рецепт з фото)

Німецька кухня
Тісто , Шоколад
Страви без випічки
На святковий стіл , День народження
Випічка , Торти
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дивовижне поєднання гарбузово-мигдалевого бісквіта, малинового желе і шоколаду. Дуже красивий і смачний тортик. Обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Шоколадний торт будемо готувати в три основних етапи - корж, малинове желе і мус. Для коржа взбейте с сахаром, додайте гарбуз, борошно, розпушувач і збиті білки. Добре перемішайте, вилийте в форму, посипте малиною і випікання в духовці. Малину протріть через сито, нагрійте з цукром, додайте желатин, а потім вилийте в форму і відправте в холодильник для застигання. Для шоколадного мусу розчиніть шоколад в частині гарячих вершків. Іншу частину вершків збийте з цукром і жовтками і з'єднайте з шоколадом. Додайте інші збиті вершки. Застигле желе переверніть з форми на корж. Зверху викладіть мус. Поставте торт в холодильник на 4-5 годин, потім посипте шоколадною стружкою, какао і прикрасьте ягодами малини. Приємного чаювання!

  • Мигдалеве борошно - 200 грам
  • Малина - 300 грам
  • Гіркий шоколад - 200 грам
  • Желатин - 10 грам
  • Вершки - 300 мілілітрів
  • Яйця - 3 штуки
  • Жовток - 2 штуки
  • Пюре з відварної гарбуза - 5 Ст. Ложок
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Шоколадна стружка - За смаком
  • Какао - За смаком
шоколадний торт з шоколадною стружкою - фото крок 1
Збийте жовтки від 3-х яєць з 2 ложками цукру і дрібкою солі. Додайте гарбуз, миндальную борошно, борошно і розпушувач. Добре перемішайте.
шоколадний торт з шоколадною стружкою - фото крок 2
Яєчні білки збийте в піну і додайте в тісто.
шоколадний торт з шоколадною стружкою - фото крок 3
Потім вилийте тісто в змащену форму, посипте ягодами малини і випікання протягом 25 хвилин при 180 градусах.
шоколадний торт з шоколадною стружкою - фото крок 4
Желатин замочити в холодній воді. Малину протріть через сито, додайте 2 ложки цукру і нагрівайте на середньому вогні. Додайте желатин, перемішайте до повного його розчинення. Потім вилийте желе в форму і відправте в морозильник для застигання.
шоколадний торт з шоколадною стружкою - фото крок 5
50 мл. Вершків доведіть до кипіння і розчиніть в них шоколад. 2 жовтка збийте з 2 ложками цукру і влийте 100 мл. Вершків. Нагрійте суміш на водяній бані, влийте шоколад і добре перемішайте. Решта вершки збийте в піну і також додайте в суміш. Шоколадний мус готовий.
шоколадний торт з шоколадною стружкою - фото крок 6
Застигле желе переверніть з форми на корж. Зверху викладіть мус.
шоколадний торт з шоколадною стружкою - фото крок 7
Поставте торт в холодильник на 4-5 годин, потім посипте шоколадною стружкою, какао і прикрасьте ягодами малини.

Схожі рецепти