Домашня ватрушка з шоколадною стружкою
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з сиром завжди користується великим успіхом. Рецептів з використанням цього корисного продукту дуже багато. Пропоную приготувати велику домашню ватрушку з шоколадною стружкою.
Ніжна і ароматна випічка з сиром і шоколадом не залишить вас байдужими. Ватрушку будемо готувати на безопарном дріжджовому тесті, рецепт простий і доступний, рекомендую спробувати! Перевагою великий ватрушки є не тільки її відмінний смак, але і швидкість приготування. Любителям сиру рекомендую взяти неодмінно даний рецепт на замітку!
- Борошно - 2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Цукор - 7 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Сир - 1 Склянка
- Ванілін - 1 грам
- Шоколад - 90 грам
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Молоко трохи підігрійте в мікрохвильовці, додайте до нього 3ст. L. Цукру, дріжджі і одне яйце.
3. Перемішайте і частинами введіть борошно.
4. Додайте рослинне масло.
5. Пам'ятайте тісто руками до тих пір, поки воно не вбере в себе все масло. Зберіть його в кулю. Накрийте рушником і приберіть в тепле місце приблизно на годину.
6. За цей час тісто має вирости як мінімум в два рази.
7. Перекладіть тісто в змащену маслом форму і руками надайте йому форму коржі з бортиками, висотою близько 2 см. Накрийте і залиште приблизно на 20 хвилин.
8. Поки тісто буде підходити приготуйте начинку. З'єднайте сир, цукор, що залишився, яйце і ванілін.
9. За допомогою погружного блендера перетворите начинку в однорідну масу. Додайте до неї подрібнений ножем шоколад, приблизно 50 гр буде досить, залишки залиште для прикраси.
10. Наповніть готової начинкою поглиблення в тесті.
11. Випікайте при 200 градусах близько 25-30 хвилин.
12. Дайте випічці трохи охолонути, потім прикрасьте верх тертим шоколадом. Домашня ватрушка з шоколадною стружкою готова.
13. Тісто виходить дуже ніжне, прекрасно поєднується з ароматною і смачною сирно-шоколадною начинкою. Смачного!