Рецепт Пиріг з куркою, мигдалем і корицею фото

Пиріг з куркою, мигдалем і корицею
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Африканська кухня , Східна кухня , Марокканська кухня
Тісто , Птах , Курка , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Якщо любите незвичайні смакові поєднання, то пиріг з куркою, мигдалем і корицею вам повинен сподобатися. Я спершу поставилася до рецептом скептично, але все-таки приготувала - і мені дуже сподобалось!


Опис приготування:

Взагалі-то пиріг з куркою, мигдалем і корицею - це класичне марокканське блюдо під назвою"бістейя" , однак, щоб уникнути плутанини я вирішила привести більш зрозуміле російському вуху назву. Пиріг виходить дуже незвичайний - і пряний (спасибі імбиру і кориці), і солодкуватий (спасибі цукровій пудрі), і м'ясної (вітання, курка). Інгредієнти виглядають непоєднуваними, але не переживайте з цього приводу - просто приготуйте і переконайтеся самі, що блюдо, незважаючи на уявну несочетаемость інгредієнтів, виходить чудовим


  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Куряче філе - 800 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Імбир - 30 грам
  • Шафран - - За смаком
  • Перець чилі - 1 штука
  • Паличка кориці - 1 штука
  • Курячий бульйон - 250 мілілітрів
  • Мигдаль - 45 грам
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Тісто листкове бездріжджове (прямокутні листи) - 4-6 штук
пиріг з куркою, мигдалем і корицею - фото крок 1
Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками (1-1, 5 см стороною), 2-3 хвилини обсмажуємо в оливковій олії в толстодонной глибокій сковороді.
пиріг з куркою, мигдалем і корицею - фото крок 2
Курку перекладаємо в тарілку, а в ту ж сковороду кладемо дрібно нарізану цибулю, часник, дрібно нарізану перець чилі і натертий імбир. Обсмажуємо до прозорості лука.
пиріг з куркою, мигдалем і корицею - фото крок 3
Курку кладемо назад в сковороду, заливаємо все це справа курячим бульйоном. Додаємо шафран і тушкуємо до випаровування бульйону.
пиріг з куркою, мигдалем і корицею - фото крок 4
Поки курка гаситься в бульйоні (а це хвилин 15), робимо тісто. Змішуємо подрібнений мигдаль, цукрову пудру і корицю.
пиріг з куркою, мигдалем і корицею - фото крок 5
Тепер - головне. Беремо лист листкового тіста, посипаємо його мигдальної сумішшю, зверху кладемо ще один лист - і розгортаємо. Потім наверх - ще трохи мигдальної суміші, лист теста, розгортаємо. І так - поки не закінчаться листи і мигдальна суміш. Тісто викладаємо у форму для випікання, змащену маслом.
пиріг з куркою, мигдалем і корицею - фото крок 6
У приготовлену курку додаємо одне яйце, розмішуємо. Начинку для пирога викладаємо на тісто.
пиріг з куркою, мигдалем і корицею - фото крок 7
Формуємо пиріг (по краях у вас повинно було залишитися незайняте начинкою тісто). Зверху змащуємо вершковим маслом і прикрашаємо цілим мигдалем.
пиріг з куркою, мигдалем і корицею - фото крок 8
Випікаємо 25 хвилин при 180 градусах. Потім дістаємо з духовки, злегка охолоджуємо і подаємо. Приємного!

Схожі рецепти