Пиріг з куркою, мигдалем і корицею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо любите незвичайні смакові поєднання, то пиріг з куркою, мигдалем і корицею вам повинен сподобатися. Я спершу поставилася до рецептом скептично, але все-таки приготувала - і мені дуже сподобалось!
Взагалі-то пиріг з куркою, мигдалем і корицею - це класичне марокканське блюдо під назвою "бістейя", однак, щоб уникнути плутанини я вирішила привести більш зрозуміле російському вуху назву. Пиріг виходить дуже незвичайний - і пряний (спасибі імбиру і кориці), і солодкуватий (спасибі цукровій пудрі), і м'ясної (вітання, курка). Інгредієнти виглядають непоєднуваними, але не переживайте з цього приводу - просто приготуйте і переконайтеся самі, що блюдо, незважаючи на уявну несочетаемость інгредієнтів, виходить чудовим
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Куряче філе - 800 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Імбир - 30 грам
- Шафран - - За смаком
- Перець чилі - 1 штука
- Паличка кориці - 1 штука
- Курячий бульйон - 250 мілілітрів
- Мигдаль - 45 грам
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Тісто листкове бездріжджове (прямокутні листи) - 4-6 штук
Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками (1-1, 5 см стороною), 2-3 хвилини обсмажуємо в оливковій олії в толстодонной глибокій сковороді.
Курку перекладаємо в тарілку, а в ту ж сковороду кладемо дрібно нарізану цибулю, часник, дрібно нарізану перець чилі і натертий імбир. Обсмажуємо до прозорості лука.
Курку кладемо назад в сковороду, заливаємо все це справа курячим бульйоном. Додаємо шафран і тушкуємо до випаровування бульйону.
Поки курка гаситься в бульйоні (а це хвилин 15), робимо тісто. Змішуємо подрібнений мигдаль, цукрову пудру і корицю.
Тепер - головне. Беремо лист листкового тіста, посипаємо його мигдальної сумішшю, зверху кладемо ще один лист - і розгортаємо. Потім наверх - ще трохи мигдальної суміші, лист теста, розгортаємо. І так - поки не закінчаться листи і мигдальна суміш. Тісто викладаємо у форму для випікання, змащену маслом.
У приготовлену курку додаємо одне яйце, розмішуємо. Начинку для пирога викладаємо на тісто.
Формуємо пиріг (по краях у вас повинно було залишитися незайняте начинкою тісто). Зверху змащуємо вершковим маслом і прикрашаємо цілим мигдалем.
Випікаємо 25 хвилин при 180 градусах. Потім дістаємо з духовки, злегка охолоджуємо і подаємо. Приємного!