Чорничний оцет
(покроковий рецепт з фото)
Чорниця - це просто станція по виробництву антиоксидантів, а чорничний оцет - хороший спосіб по додаванню чорниці в раціон. Додавайте цей оцет в салати, маринади - і будьте здорові.
Використання чорничного оцту універсально - їм можна заправляти салати, додавати в маринади, соуси. Ну, а як зробити чорничний оцет в домашніх умовах - я вам розповім в цьому рецепті. Хай щастить!
У ємності змішайте оцет і чорницю. Важливий аспект - оцет ні в якому разі не повинен вступати в реакцію з металами, тому будьте обережні, не використовуйте банки з металевими кришками.
Накрийте кришкою (не металевою), струсіть і залиште на 3 дня в теплому місці. Раз в день потрібно струшувати оцет з чорницею.
Через 3 дня проціджуємо майбутній чорничний оцет через марлю.
Переливаємо оцет в відповідну пляшечку. Усе, чорничний оцет готовий для використання.