Бальзамічний крем
(покроковий рецепт з фото)
Крем з бальзамічного оцту і бальзамічний оцет - 2 різні продукти італійської кухні, які останнім часом широко застосовуються для заправки салатів, а також в десертах в поєднанні з фруктами.
У чому різниця між бальзамічним оцтом і кремом? Бальзамічний оцет - це приправа коричневого кольору з інтенсивним ароматом, приємним кисло-солодким смаком, по консистенції схожа на сироп. Дуже добре поєднується з сирами, salatami, м'ясом на грилі, пастою, різотто, з солодкими фруктами, особливо полуницею, фруктовими салатами і морозивом. Крем з бальзамічного оцту варять на повільному вогні з додаванням тростинного цукру, додає крему блиск. Цей крем має коричневий колір, як і бальзамічний оцет, але його консистенція густіша і насичена, а смак - солодший. Застосовується так само, як і бальзамічний оцет - для прикраси вишуканих страв. У продажу є готовий бальзамічний крем, але його вартість надмірно завищена, тому розповім як приготувати його в домашніх умовах, це просто.
- Оцет бальзамічний - 450 грам
- Цукор - 125 грам
- Сіль - 2 щіпки