Рецепт Бальзамічний крем фото

Бальзамічний крем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Солодке, Соуси, Кисле

Крем з бальзамічного оцту і бальзамічний оцет - 2 різні продукти італійської кухні, які останнім часом широко застосовуються для заправки салатів, а також в десертах в поєднанні з фруктами.

У чому різниця між бальзамічним оцтом і кремом? Бальзамічний оцет - це приправа коричневого кольору з інтенсивним ароматом, приємним кисло-солодким смаком, по консистенції схожа на сироп. Дуже добре поєднується з сирами, salatami, м'ясом на грилі, пастою, різотто, з солодкими фруктами, особливо полуницею, фруктовими салатами і морозивом. Крем з бальзамічного оцту варять на повільному вогні з додаванням тростинного цукру, додає крему блиск. Цей крем має коричневий колір, як і бальзамічний оцет, але його консистенція густіша і насичена, а смак - солодший. Застосовується так само, як і бальзамічний оцет - для прикраси вишуканих страв. У продажу є готовий бальзамічний крем, але його вартість надмірно завищена, тому розповім як приготувати його в домашніх умовах, це просто.

  • Оцет бальзамічний - 450 грам
  • Цукор - 125 грам
  • Сіль - 2 щіпки
бальзамічний крем - фото крок 1
Налийте бальзамічний оцет в сотейник або каструлю.
бальзамічний крем - фото крок 2
Додайте звичайний або тростинний цукор, пару пучок солі, перемішайте.
бальзамічний крем - фото крок 3
Поставте посуд на середній вогонь і, як тільки бальзамічний оцет дійде до кипіння, перемішайте і залиште кипіти на повільному вогні.
бальзамічний крем - фото крок 4
Коли рідина увариться в 2 рази, стане густою і в'язкою (близько 20-30 хвилин), зніміть каструлю з вогню і дайте крему охолонути. Зберігайте бальзамічний крем в холодильнику в герметичній тарі до 2-х тижнів.

Схожі рецепти