Два святкових салату за 10 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам раптом необхідно приготувати салати на святковий стіл, а часу для цього не залишилося, скористайтеся цим рецептом. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати два святкових салату за 10 хвилин.
Принадність салатів начебто цих в тому, що вам абсолютно не потрібно прив'язуватися до якогось інгредієнта: ви можете замінити рибу обсмаженої курячої грудкою, замість перепелиних додати курячі яйця, а в якості зелені взяти базилік або кинзу. Крім того, раджу вам поекспериментувати з сухариками, ними ви можете прикрасити готову страву. Кожен з цих салатів можна подати як у великому салатнику, так і в порційних піалах або склянках.
- Тунець - 1 штука (консерви)
- Перепелині яйця - 8 штук (по 4 для кожного салату)
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Сир фета - 150 грам
- Огірок - 2 штуки (великий; по 1 в кожен вид салату)
- Помідор - 1 штука
- Сік лимона - 1 штука
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок (по 3 ст. Ложки в кожен вид салату)
- Чорний перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Часточка лимона - 2-3 штук
- Солодкий перець - 1 штука (можна взяти половину червоного і половину жовтого перцю)
- Червона риба - 150-200 грам
1. Перший салат можна подати як в окремому салатнику, так і в порційних піалах. Наріжте кубиками помідори і огірки. Сир фета також наріжте кубиками, подрібніть зелену цибулю.
2. Шарами викладіть салат: спочатку - тунець, потім - перепелині яйця, Зелена цибуля, сир, огірки. Посоліть і викладіть зверху помідори з зеленою цибулею.
3. Заправте салат заправкою з лимонного соку, оливкового масла і чорного перцю. Прикрасьте салат часточкою лимона, перепелиним яйцем і кропом.
4. Для другого салату наріжте кубиками огірки і солодкий перець. Перепелині яйця наріжте пластинками, а червону рибу -Невеликі шматочками.
5. За бажанням посоліть салат і заправте оливковою олією, змішаним з лимонним соком. Смачного!