Простий торт (на раз, два, три)
(покроковий рецепт з фото)
Заварний крем, пісочне тісто і соковитий виноград, який лопає на зубах!
Такий торт сподобається всім, тому раджу подивитися, як приготувати простий торт (на раз, два, три) - швидко і смачно!
Основою класичного тарта є пісочне тісто - воно добре тримає форму і водночас залишається ніжним і злегка розсипчастим. Заварний крем найкраще готувати з молока, так як воно не гірчить (в порівнянні зі сметаною) і добре тримає форму. Прикрасити такий торт можна улюблені фруктами - в даному рецепті я брала виноград, але можна спробувати персики, смородину або малину - вийде смачно.
- Холодна вода - 2-3 Ст. Ложок
- Жовток - 2 штуки(1 шт. - в тісто, 1 шт. - в вершках)
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Холодне вершкове масло - 90 грам
- Борошно - 150 грам(+ столова ложка для крему)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (для крему)
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- М'яке вершкове масло - 100 грам
- Лікер ароматний - 1/2 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 щіпка
1. Борошно змішайте з сіллю і холодним вершковим маслом. Розітріть масу в крихту. Додайте воду і жовток, зберіть тісто в кого. Загорніть тісто в плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.
2. Розкачайте тісто в пласт товщиною 5 мм і викладіть його в форму, формуючи бортики. Наколи тісто виделкою, накрийте пергаментом і насипте вантаж. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
3. Вийміть наповнювач і печіть до готовності. Повністю остудіть. Приготуйте крем: молоко нагрейте. Жовток збийте міксером з цукром. Додайте борошно і крохмаль.
4. Невеликими порціями додайте гаряче молоко до яєчної маси, постійно збиваючи. Перелийте назад в каструлю і варіть до загустіння. Додайте лікер і ванілін.
5. Зніміть крем з вогню, накрийте плівкою і дайте охолонути. М'яке вершкове масло збийте міксером, потім частинами додайте остиглий крем і збийте до однорідності.
6. Викладіть крем з підготовлену пісочну основу. Прикрасьте пиріг виноградом, виклавши його колами. Посипте цукровою пудрою. Смачного!