Квашена капуста на раз, два, три
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати квашену капусту на швидку руку, яка заощадить ваш час в процесі і порадує результатом в кінці готування. Рекомендую вам зважитися на цей експеримент!
Цей рецепт я просто обожнюю! Тут не потрібно возитися з великими ємностями, з вантажем.. Набагато простіше і не менш смачно виходить квасити капусту в банках. Капуста виходить хрусткою, кисло-солодкого на смак. Рекомендую взяти на заметочку мій рецепт. Смачних заготовок і приємного апетиту!
- Білокачанна капуста - 1 кілограм
- Сіль - 3, 5 чайних ложки
- Вода - 180 мілілітрів
Дрібно наріжте капусту.
Надішліть капусту в великий контейнер і злегка пам'ятаєте руками, присипте сіллю і залиште на 5 хвилин.
У чисту суху банку, попередньо віджимаючи, утрамбуйте капусту.
Залиште трохи місця в банку і додайте розсіл (вода, змішана з соком, що виділився капусти). Закрийте банку кришкою і залиште на 7 днів при кімнатній температурі. Перші 2-3 дня стежте, щоб капуста була повністю покрита рідиною, в іншому випадку додайте води. Через деякий час перенесіть банки в прохолодне місце.