Салат «Два серця»
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і гарний салат, який ви легко зможете приготувати на будь-яке свято. Яскравий і оригінальний салат стане прикрасою вашого столу.
Гарний, яскравий і смачний салат стане головною прикрасою вашого святкового столу. Такий салат часто готують до Дня святого Валентина чи для романтичної вечері. Рецепт приготування салату "два серця" простий, основні труднощі лише в його формуванні. Адже вам треба буде викласти салат у формі серця і без спеціальної форми це буде важкувато. Але вихід є завжди - форму можна зробити з фольги. Для цього акуратно складіть її в декілька шарів, щоб вийшла стрічка висотою приблизно 5-6 см і вже з неї сформуйте серце. Розповідаю, як приготувати салат "два серця" .
1. Зваримо заздалегідь картопля, яйця і куряче філе.
2. Остигнули картопля і яйця очищаємо.
3. Чистимо цибулю та гриби, дрібно нарізаємо. Обсмажуємо все разом на рослинному маслі.
4. Натираємо на крупній тертці в окремі мисочки наступні інгредієнти - картопля, яйця, солоні і свіжі огірки. Морква і сир натираємо на дрібній тертці.
5. Чорнослив заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 10-15. Потім воду зливаємо і нарізаємо чорнослив соломкою.
6. Часник очищаємо і подрібнюємо через чеснокодавку, змішуємо з морквою.
7. Куряче філе нарізаємо маленьким кубиками.
8. Волоські горіхи подрібнюємо. Можна їх порубати ножем, можна подрібнити качалкою.
9. А тепер приступаємо до формування салату. Його ми будемо робити в формі серця і для цього найкраще підготувати форму з фольги. Салат буде складатися з двох сердець, для одного нам знадобиться 2/3 продуктів, для другого - 1/3. Спочатку формуємо велике серце, а поверх нього - маленьке.
10. Збираємо салат шарами в наступній послідовності - картопля, солоні огірки, курка, чорнослив, гриби з цибулею, свіжий огірок, яйця, морква з часником, сир і горіхи. Кожен шар злегка солимо і змащуємо майонезом.
11. Очищаємо гранат і посипаємо їм салат. Даємо салату настоятися мінімум 1 час.
От і все, салат готовий. Смачного!
- Картопля - 3 штуки
- Печериці - 300 грам
- Куряче філе - 400 грам (відварне)
- Огірки солоні або мариновані - 2 штуки
- Огірки свіжі - 2 штуки
- Яйце - 3-4 штук
- Морква - 2 штуки (невеликі)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Чорнослив - 100 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Гранат - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сир - 100 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 300 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Зваримо заздалегідь картопля, яйця і куряче філе.
2. Остигнули картопля і яйця очищаємо.
3. Чистимо цибулю та гриби, дрібно нарізаємо. Обсмажуємо все разом на рослинному маслі.
4. Натираємо на крупній тертці в окремі мисочки наступні інгредієнти - картопля, яйця, солоні і свіжі огірки. Морква і сир натираємо на дрібній тертці.
5. Чорнослив заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 10-15. Потім воду зливаємо і нарізаємо чорнослив соломкою.
6. Часник очищаємо і подрібнюємо через чеснокодавку, змішуємо з морквою.
7. Куряче філе нарізаємо маленьким кубиками.
8. Волоські горіхи подрібнюємо. Можна їх порубати ножем, можна подрібнити качалкою.
9. А тепер приступаємо до формування салату. Його ми будемо робити в формі серця і для цього найкраще підготувати форму з фольги. Салат буде складатися з двох сердець, для одного нам знадобиться 2/3 продуктів, для другого - 1/3. Спочатку формуємо велике серце, а поверх нього - маленьке.
10. Збираємо салат шарами в наступній послідовності - картопля, солоні огірки, курка, чорнослив, гриби з цибулею, свіжий огірок, яйця, морква з часником, сир і горіхи. Кожен шар злегка солимо і змащуємо майонезом.
11. Очищаємо гранат і посипаємо їм салат. Даємо салату настоятися мінімум 1 час.
От і все, салат готовий. Смачного!