Кіш з лососем та шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Французький пиріг "кіш" дуже універсальний, готувати його можна з будь-якою начинкою, як з десертною, так і з закусочної. Пропоную сьогодні рецепт пирога "кіш з лососем та шпинатом" .
Французький пиріг "кіш з лососем та шпинатом" зовсім простий у приготуванні, з ним впорається будь-яка господиня, а покрокові рекомендації допоможуть у цій справі. Лосось для цього пирога може бути будь-який: свіжий, малосольний, консервований. Лук і інша зелень теж можуть бути різними, на ваш погляд.
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 160 грам (охолоджене)
- Яйця - 4 штуки(1 жовток - в тісто, 3 яйця - в начинку)
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Консервований лосось - 1 штука (райдужний)
- Сир - 50-70 грам
- Schnitt повідомив AFP-цибуля - 30-50 грам
- Шпинат - 50 грам
- Вершки - 150 грам(20% жирності)
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога.
Покладіть в блендер просіяне борошно і нарізане на шматочки охолоджене вершкове масло, подрібніть в крихту.
Додайте сіль, цукор, яєчний жовток і одну столову ложку сметани, ще раз пробийте.
Якщо тісто виходить занадто сухим, можна додати 3-4 ст. Ложки крижаної води, в даному рецепті вода не потрібна.
Застелите дно форми папером для випічки, викладіть в нього тісто, розрівняйте по всій поверхні, зробіть бортики, наколи дно виделкою і поставте в морозилку на 20-30 хвилин, після чого запікайте 10-15 хвилин при температурі 220 градусів.
Поки підпікають заготовка для пирога, покладіть шпинат в друшляк і збризніть його окропом. Після чого поріжте, не дуже дрібно.
Натріть на крупній тертці сир.
Розбийте три яйця і збийте їх занурювальним блендером.
Додайте до яєць вершки і ще раз збийте.
Подрібніть шніт-цибуля.
Всипте цибулю і подрібнений шпинат в вершково-яєчну суміш.
Викладіть на дно подпеченний пісочної основи для пирога лосось, подрібнений на шматочки. Шматочки риби не повинні бути занадто дрібними.
Залийте вершково-яєчної сумішшю.
Зверху посипте тертим сиром.
Випікайте киш при температурі 200 градусів 15-20 хвилин.
Подавайте киш до столу, коли він охолоне до кімнатної температури і начинка стабілізується. Це дуже смачний пиріг, від душі рекомендую приготувати, адже це зовсім нескладно, та й виглядає він так сонячно, по-літньому.