Рецепт Кіш зі шпинатом і сиром фото

Кіш зі шпинатом і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Сир , Пісочне тісто , Шпинат
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Випічка , Кіш
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 50 хв.

Кіш зі шпинатом і сиром стане відмінним сніданком або легким обідом. Ця несолодка випічка з розсипчастим тестом особливо припаде до душі любителям шпинату і рікотти.

Опис приготування:

Приготувати французьку випічку у себе вдома легко і просто. Основа Кіша готується з пісочного тіста, а в якості начинки ми взяли рикотту і шпинат. Розкатаний корж потрібно спочатку запекти в духовці, а потім додати начинку і випікати до готовності близько 30-35 хвилин.

  • Борошно пшеничне - 140 грам
  • Куряче яйце - 3 штуки(1 яйце - в тісто, 2 яйця - в начинку)
  • Вершкове масло охолоджене - 60 грам(50 г - в тісто, 10 г - для гасіння шпинату)
  • Холодна вода - 2 Ст. Ложки (якщо знадобиться для тіста)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Rikotta - 350 грам
  • Шпинат - 100 грам
  • Твердий сир - 60 грам
  • Перець мелений - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
кіш зі шпинатом і сиром - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Масло для тесту повинно бути холодним. Всі інгредієнти розраховані на форму діаметром 20 см.
кіш зі шпинатом і сиром - фото крок 2
Для початку приготуємо тісто. У комбайні змішайте борошно, охолоджене вершкове масло і сіль до отримання крихти.
кіш зі шпинатом і сиром - фото крок 3
Потім додайте яйце. Увімкніть комбайн і замісити тісто, якщо тісто не буде збиратися в кулю, додайте 1-2 столові ложки крижаної води.
кіш зі шпинатом і сиром - фото крок 4
Куля з тіста расплющьте, оберніть плівкою і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
кіш зі шпинатом і сиром - фото крок 5
Тим часом приготуємо начинку. Шпинат вимийте, ретельно просушіть. У сотейнику розпустіть 10 грам вершкового масла, викладіть шпинат і, накривши кришкою, тушкуйте до м'якості.
кіш зі шпинатом і сиром - фото крок 6
Твердий сир натріть на дрібній тертці.
кіш зі шпинатом і сиром - фото крок 7
Розімніть Рікотта виделкою, додайте натертий сир.
кіш зі шпинатом і сиром - фото крок 8
Готовий шпинат наріжте і додайте до Рікотту з сиром.
кіш зі шпинатом і сиром - фото крок 9
В окремій мисці розбийте яйце і теж додайте в начинку. Посоліть і поперчіть за смаком.
кіш зі шпинатом і сиром - фото крок 10
Охолоджене тісто розкачати, викладіть у форму, руками сформуйте високі бортики.
кіш зі шпинатом і сиром - фото крок 11
Застелите тісто пергаментом, насипте крупу або горох, для того, щоб при випіканні тісто не піднялося. Випікайте 15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
кіш зі шпинатом і сиром - фото крок 12
Через 15 хвилин вийміть корж і приберіть пергамент з крупою. Викладіть начинку, розподіліть її рівномірно.
кіш зі шпинатом і сиром - фото крок 13
Запікайте киш ще 30-35 хвилин.
кіш зі шпинатом і сиром - фото крок 14
Коли киш буде готовий, вимкніть духовку, відкрийте дверцята і залиште киш остигати в ній хвилин на 15-20. Потім вийміть киш і остудіть при кімнатній температурі. Кіш зі шпинатом і сиром готовий, смачного!

Схожі рецепти