Кіш зі шпинатом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кіш зі шпинатом і сиром стане відмінним сніданком або легким обідом. Ця несолодка випічка з розсипчастим тестом особливо припаде до душі любителям шпинату і рікотти.
Приготувати французьку випічку у себе вдома легко і просто. Основа Кіша готується з пісочного тіста, а в якості начинки ми взяли рикотту і шпинат. Розкатаний корж потрібно спочатку запекти в духовці, а потім додати начинку і випікати до готовності близько 30-35 хвилин.
- Борошно пшеничне - 140 грам
- Куряче яйце - 3 штуки(1 яйце - в тісто, 2 яйця - в начинку)
- Вершкове масло охолоджене - 60 грам(50 г - в тісто, 10 г - для гасіння шпинату)
- Холодна вода - 2 Ст. Ложки (якщо знадобиться для тіста)
- Сіль - 1 щіпка
- Rikotta - 350 грам
- Шпинат - 100 грам
- Твердий сир - 60 грам
- Перець мелений - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Масло для тесту повинно бути холодним. Всі інгредієнти розраховані на форму діаметром 20 см.
Для початку приготуємо тісто. У комбайні змішайте борошно, охолоджене вершкове масло і сіль до отримання крихти.
Потім додайте яйце. Увімкніть комбайн і замісити тісто, якщо тісто не буде збиратися в кулю, додайте 1-2 столові ложки крижаної води.
Куля з тіста расплющьте, оберніть плівкою і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
Тим часом приготуємо начинку. Шпинат вимийте, ретельно просушіть. У сотейнику розпустіть 10 грам вершкового масла, викладіть шпинат і, накривши кришкою, тушкуйте до м'якості.
Твердий сир натріть на дрібній тертці.
Розімніть Рікотта виделкою, додайте натертий сир.
Готовий шпинат наріжте і додайте до Рікотту з сиром.
В окремій мисці розбийте яйце і теж додайте в начинку. Посоліть і поперчіть за смаком.
Охолоджене тісто розкачати, викладіть у форму, руками сформуйте високі бортики.
Застелите тісто пергаментом, насипте крупу або горох, для того, щоб при випіканні тісто не піднялося. Випікайте 15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Через 15 хвилин вийміть корж і приберіть пергамент з крупою. Викладіть начинку, розподіліть її рівномірно.
Запікайте киш ще 30-35 хвилин.
Коли киш буде готовий, вимкніть духовку, відкрийте дверцята і залиште киш остигати в ній хвилин на 15-20. Потім вийміть киш і остудіть при кімнатній температурі. Кіш зі шпинатом і сиром готовий, смачного!