Рецепт Кіш з брокколі та сиром фета фото

Кіш з брокколі та сиром фета
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Овочі, Молочні продукти, Сир, Пісочне тісто, Брокколі, Фета
Вегетаріанське харчування, Без глютену
На обід, На полуденок
Випічка, Кіш

Для тих, хто любить пісочне тісто, розповім рецепт, як приготувати киш з брокколі та сиром фета. Це незвичайне блюдо, як видно з назви. Тісто для нього роблять розсипчастим, а називається воно бриз.

Пиріг киш "прийшов" до нас із Франції. Він готується з несолодкого тіста, яке легко розсипається навіть при правильному замісі. Тому форму він тримає, тільки якщо ви визначили тісто в спеціальну форму, або в посуд з високими краями і добре його там зміцнили. Посуд при цьому не змащують маслом.

  • Борошно - 400 грам
  • Яйця - 7-8 штук
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Брокколі - 500 грам
  • Сир фета - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сир твердий - 100 грам
  • Масло рослинне - 80 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
кіш з брокколі та сиром фета - фото крок 1
Відокремлюємо білки від двох жовтків. Жовтки підуть в тісто, а білки - в начинку. Просіваємо борошно, в лунку кладемо жовтки і розм'якшене вершкове масло. Туди ж кладемо сметану, цукор, пів чайної ложки солі і розпушувач.
кіш з брокколі та сиром фета - фото крок 2
Всі ці інгредієнти ретельно розтираємо, можна виделкою, але я рекомендую робити це руками. На дотик легше зрозуміти, наскільки добре розтерта борошно. Вимішуємо з тіста кульку, накриваємо пакетом і ставимо в холодильник на годину.
кіш з брокколі та сиром фета - фото крок 3
А поки займемося начинкою. Поки тісто остуджують, заодно включимо духовку. Вона повинна розжаритися перед тим, як ми поставимо пиріг. А поки наріжемо і обсмажити цибулю на маслі до м'якості.
кіш з брокколі та сиром фета - фото крок 4
Дістаємо упаковку замороженої брокколі. Промиємо її і поставимо варитися. Варимо 10 хвилин на слабкому вогні і дістаємо. Остуджують і нарізаємо на дрібні суцвіття.
кіш з брокколі та сиром фета - фото крок 5
Дістаємо фету. Дістаємо сир цілком з пачки і акуратно нарізаємо на кубики. Перекладаємо його в миску. Розбиваємо туди 5 яєць, до них же підуть і білки, що залишилися. З сковороди перекладаємо цибулю в нашу начинку. Брокколі, відповідно, теж відправляються туди ж. Все перемішуємо, не кришиться сир.
кіш з брокколі та сиром фета - фото крок 6
Дістаємо тісто з холодильника. Розкачуємо його качалкою до такої товщини, щоб воно не розходилося. Беремо форму, обережно перекладаємо в неї пласт тесту. Защипуємо краю за бортики, щоб тісто не сповзло. Беремо вилку, робимо дірочки в тесті, щоб виходило повітря. Зверху тісто можна змастити маслом або яйцем за бажанням. Ставимо в духовку на 10 хвилин при 200 градусах.
кіш з брокколі та сиром фета - фото крок 7
Дістаємо тісто з духовки, викладаємо на нього начинку. Дістаємо сир (можна Російський), трьом його на тертці. Присипаємо їм всю поверхню пирога. Ставимо пиріг в духовку і випікаємо ще 10-15 хвилин при температурі 160-180 градусів.
кіш з брокколі та сиром фета - фото крок 8
Дістаємо пиріг з духовки. Сир зверху запікся, утворивши апетитну рум'яну корочку. Відрізаємо шматочок і пробуємо. Смакота!

Схожі рецепти