Кіш з брокколі та сиром фета
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить пісочне тісто, розповім рецепт, як приготувати киш з брокколі та сиром фета. Це незвичайне блюдо, як видно з назви. Тісто для нього роблять розсипчастим, а називається воно бриз.
Пиріг киш "прийшов" до нас із Франції. Він готується з несолодкого тіста, яке легко розсипається навіть при правильному замісі. Тому форму він тримає, тільки якщо ви визначили тісто в спеціальну форму, або в посуд з високими краями і добре його там зміцнили. Посуд при цьому не змащують маслом.
- Борошно - 400 грам
- Яйця - 7-8 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Брокколі - 500 грам
- Сир фета - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сир твердий - 100 грам
- Масло рослинне - 80 мілілітрів
- Перець чорний мелений - За смаком
- Розпушувач - 2 чайних ложки
Відокремлюємо білки від двох жовтків. Жовтки підуть в тісто, а білки - в начинку. Просіваємо борошно, в лунку кладемо жовтки і розм'якшене вершкове масло. Туди ж кладемо сметану, цукор, пів чайної ложки солі і розпушувач.
Всі ці інгредієнти ретельно розтираємо, можна виделкою, але я рекомендую робити це руками. На дотик легше зрозуміти, наскільки добре розтерта борошно. Вимішуємо з тіста кульку, накриваємо пакетом і ставимо в холодильник на годину.
А поки займемося начинкою. Поки тісто остуджують, заодно включимо духовку. Вона повинна розжаритися перед тим, як ми поставимо пиріг. А поки наріжемо і обсмажити цибулю на маслі до м'якості.
Дістаємо упаковку замороженої брокколі. Промиємо її і поставимо варитися. Варимо 10 хвилин на слабкому вогні і дістаємо. Остуджують і нарізаємо на дрібні суцвіття.
Дістаємо фету. Дістаємо сир цілком з пачки і акуратно нарізаємо на кубики. Перекладаємо його в миску. Розбиваємо туди 5 яєць, до них же підуть і білки, що залишилися. З сковороди перекладаємо цибулю в нашу начинку. Брокколі, відповідно, теж відправляються туди ж. Все перемішуємо, не кришиться сир.
Дістаємо тісто з холодильника. Розкачуємо його качалкою до такої товщини, щоб воно не розходилося. Беремо форму, обережно перекладаємо в неї пласт тесту. Защипуємо краю за бортики, щоб тісто не сповзло. Беремо вилку, робимо дірочки в тесті, щоб виходило повітря. Зверху тісто можна змастити маслом або яйцем за бажанням. Ставимо в духовку на 10 хвилин при 200 градусах.
Дістаємо тісто з духовки, викладаємо на нього начинку. Дістаємо сир (можна Російський), трьом його на тертці. Присипаємо їм всю поверхню пирога. Ставимо пиріг в духовку і випікаємо ще 10-15 хвилин при температурі 160-180 градусів.
Дістаємо пиріг з духовки. Сир зверху запікся, утворивши апетитну рум'яну корочку. Відрізаємо шматочок і пробуємо. Смакота!