Кіш з рибою і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Відкритий пиріг з хрусткого пісочного тіста з найніжнішої начинкою. Кіш приготуємо з листям шпинату і сьомгою в вершкової заливці. Такий пиріг можна подати до святкового столу.
Основу для пирога, попередньо, потрібно запекти, так як начинка рідка і вона може розм'якшити тісто. Коли основа буде готова, наповнимо її начинкою. Кількість шпинату і риби корегуйте за смаком. Щоб риба після випікання залишалася ніжною і смачною, посипаємо пиріг сиром.
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Жовток - 1 штука
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сьомга малосоленая - 150 грам
- Яйця - 3 штуки
- Шпинат - 1 пучок
- Вершки 30% - 150 мілілітрів
- Сир - 70-80 грам
Підготуємо інгредієнти.
У миску насипаємо борошно і додаємо холодне вершкове масло, нарізане шматочками. Razminaem.
Додаємо жовток, сіль і цукор.
Кладемо ложку сметани і наливаємо коньяк. Можна будь-який інший міцний алкоголь.
Далі, додаємо ложку крижаної води і замішуємо тісто. Якщо тісто не збирається в грудку, додайте ще ложку крижаної води.
Тісто перекладаємо в форму, розподіляємо по дну рівномірним шаром. По периметру робимо бортик. Ставимо в морозилку на 5 хвилин. Потім виймаємо, виделкою проколюємо всю поверхню тесту і відправляємо форму в розігріту духовку на 12-15 хвилин. Запікаємо при температурі 220 градусів.
Готуємо начинку. У чашу блендера наливаємо вершки і додаємо три яйця. Збиваємо.
Дістаємо основу пирога з духовки. Шпинат обдаємо окропом, просушуємо і викладаємо на основу.
Зверху наливаємо перемелені яйця з вершками.
Сьомгу нарізаємо шматочками і додаємо в начинку.
Посипаємо пиріг тертим сиром і відправляємо в духовку на 15 хвилин. Готуємо при температурі 200 градусів.
Кіш з рибою і шпинатом готовий. Подаємо гарячим, смачного!