Рецепт Кіш з рибою і шпинатом фото

Кіш з рибою і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Риба та морепродукти, Зелень, Шпинат, Сьомга
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Кіш

Відкритий пиріг з хрусткого пісочного тіста з найніжнішої начинкою. Кіш приготуємо з листям шпинату і сьомгою в вершкової заливці. Такий пиріг можна подати до святкового столу.

Основу для пирога, попередньо, потрібно запекти, так як начинка рідка і вона може розм'якшити тісто. Коли основа буде готова, наповнимо її начинкою. Кількість шпинату і риби корегуйте за смаком. Щоб риба після випікання залишалася ніжною і смачною, посипаємо пиріг сиром.

  • Борошно - 200 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Жовток - 1 штука
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сьомга малосоленая - 150 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Шпинат - 1 пучок
  • Вершки 30% - 150 мілілітрів
  • Сир - 70-80 грам
кіш з рибою і шпинатом - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
кіш з рибою і шпинатом - фото крок 2
У миску насипаємо борошно і додаємо холодне вершкове масло, нарізане шматочками. Razminaem.
кіш з рибою і шпинатом - фото крок 3
Додаємо жовток, сіль і цукор.
кіш з рибою і шпинатом - фото крок 4
Кладемо ложку сметани і наливаємо коньяк. Можна будь-який інший міцний алкоголь.
кіш з рибою і шпинатом - фото крок 5
Далі, додаємо ложку крижаної води і замішуємо тісто. Якщо тісто не збирається в грудку, додайте ще ложку крижаної води.
кіш з рибою і шпинатом - фото крок 6
Тісто перекладаємо в форму, розподіляємо по дну рівномірним шаром. По периметру робимо бортик. Ставимо в морозилку на 5 хвилин. Потім виймаємо, виделкою проколюємо всю поверхню тесту і відправляємо форму в розігріту духовку на 12-15 хвилин. Запікаємо при температурі 220 градусів.
кіш з рибою і шпинатом - фото крок 7
Готуємо начинку. У чашу блендера наливаємо вершки і додаємо три яйця. Збиваємо.
кіш з рибою і шпинатом - фото крок 8
Дістаємо основу пирога з духовки. Шпинат обдаємо окропом, просушуємо і викладаємо на основу.
кіш з рибою і шпинатом - фото крок 9
Зверху наливаємо перемелені яйця з вершками.
кіш з рибою і шпинатом - фото крок 10
Сьомгу нарізаємо шматочками і додаємо в начинку.
кіш з рибою і шпинатом - фото крок 11
Посипаємо пиріг тертим сиром і відправляємо в духовку на 15 хвилин. Готуємо при температурі 200 градусів.
кіш з рибою і шпинатом - фото крок 12
Кіш з рибою і шпинатом готовий. Подаємо гарячим, смачного!

Схожі рецепти