Кекс з рідким шоколадом усередині
(покроковий рецепт з фото)
Побалуйте себе і рідних смачненьким, адже цей десерт оцінять любителі всього шоколадного. Не вмієте? Вам допоможе цей рецепт, з якого ви дізнаєтеся, як приготувати кекс з рідким шоколадом усередині.
Якщо ви любите шоколад так само, як я, ви навряд чи пройшли повз цього чудового десерту. Ароматні кекси з рідкою шоколадною начинкою, кулька холодного морозива - і ваш настрій буде чудовим в будь-яку погоду. Рецепт приготування кексів дуже простий, продуктів буде потрібно мало, але у всіх нас різні духовки, тому необхідно трохи поекспериментувати з режимом випечкі.Готовім?
- Шоколад - 100 грам (не менше 70 %)
- Вершкове масло - 75 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 50 грам
- Борошно пшеничне - 30 грам
- Сіль - 1 щіпка
Ставимо шоколад з вершковим маслом на водяну баню, нехай розтопиться.
А поки збиваємо яйця з цукром.
Збиваємо до густої піни, вона повинна посветлеть.
Розтоплений з маслом шоколад охолоджуємо, маса не повинна бути гарячою. І вливаємо шоколадну масу в яєчну.
Ретельно перемішати до однорідності.
Тепер додаємо борошно і сіль.
І ретельно розмішати, щоб не було грудочок.
Форми для кексів змазати розтопленим маслом і наповнимо тестом приблизно на 80%.
І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 9-11. Якщо випікаєте вперше, спочатку спробуйте спекти один кекс, Щоб дізнатися, як він вийде у вашій духовці.
Готові кекси повинні кілька хвилин остигати в формі, а потім на решітці. Подаємо до столу ще теплими, щоб рідка шоколадна "лава" всередині кексу не застигла.