Кекси з шоколадом усередині
(покроковий рецепт з фото)
Справжнім ласунам присвячую цей нескладний, але дуже класний рецепт. Якщо плануєте спекти щось смачненьке до чаю для сім'ї або гостей, ці ніжні кексики - то, що потрібно. Спробуйте!
Для справжніх любителів десертів з великою кількістю шоколаду і без особливого клопоту хочу розповісти свій нескладний спосіб, як приготувати кекси з шоколадом усередині. У начинку в даному випадку використовується "нутелла", але при бажанні ви можете взяти не тільки пасту, але і шматочки шоколаду, наприклад.
- Борошно - 650 грам (приблизно)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка (по бажанню)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 110 грам
- Цукор - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Натуральний йогурт - 150 грам
- Шоколадні "гудзики" - 200 грам
- "Nutella" - 200 грам
1. Для початку потрібно зайнятися начинкою. Розподіліть по листу пергаменту 12 столових ложок "нутеллою" і відправте в морозилку. З тестом все дуже просто: збийте в глибокій мисці цукор з яйцями, додайте розтоплене масло, йогурт, ванільний екстракт. Окремо просійте борошно з разриихлітелем, сіллю і корицею. Всипте сухі інгредієнти і ретельно перемішайте. В кінці додайте шоколадні "гудзики" .
2. Форми для кексів заповніть приблизно наполовину тестом. У центр викладіть заморожений шматочок "нутеллою" (щоб паста добре застигла, залиште її в морозилці на 1.5-2 годину).
3. Додайте зверху ще трохи тесту і за бажанням присипте цукром. Надішліть кекси в розігріту до 180 градусів духовку.
4. Випікайте їх хвилин 20-25 до румяности. Неймовірну насолоду для любителів шоколаду. Смачного!