Копчена скумбрія з рідким димом
(покроковий рецепт з фото)
Копчена скумбрія - це дуже смачна риба, якою я просто обожнюю. Але так важко знайти на наших ринках по-справжньому якісний продукт. Тому довелося призвичаїтися готувати самостійно.
Скумбрія гарячого копчення в домашніх умовах. Спочатку натріть тушки риби сумішшю солі, цукру і перцю і залиште на добу в холодильнику маринуватися. Потім промийте, попатраєте скумбрію і змастити її рідким димом. Далі складіть рибу в пакет для запікання і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Перед подачею бажано охолодити і нарізати на порції. Смачного!
- Скумбрія - 3 штуки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3 чайних ложки
- Перець - За смаком
- Рідкий дим - За смаком
Змішайте сіль, цукор і перець і натріть кожну рибу. Можна не потрошити. Залиште на добу в холодильнику просолитися.
Потім промийте і випатрати скумбрію.
Добре змастити кожну тушку рідким димом.
Складіть рибу в пакет для запікання і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Перед подачею бажано охолодити і нарізати на порції.