Копчена скумбрія в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Хто ж не любить апетитну копчену скумбрію! Виявляється її зовсім нескладно приготувати в домашніх умовах. Заощадити гроші, та ще й приготувати своїми руками. Рецепт дуже простий.
Для приготування страви треба зварити відвар, залити ним рибу і залишити під пресом на дві доби. Готову рибу вийміть з відвару, промийте водою і просушіть. Перед подачею на стіл поріжте на шматки. Смачного!
- Свіжа скумбрія - 4 штуки
- Lukovaâ лушпиння - 50 грам
- Рідкий дим - 100 мілілітрів
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
Скумбрію попатраєте і добре промийте водою.
Лушпиння цибулі промийте, залийте літром води, додайте сіль і цукор, provara про 20 хвилин.
Відвар лушпиння процідіть, змішайте з рідким димом.
У суміш відвару і рідкого диму покладіть рибу і притисніть пресом. Тепер доведеться запастися терпінням - риба повинна пролежати під пресом 2 діб. Після цього риба буде готова до вживання.