Копчена риба в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете, щоб копчена риба в домашніх умовах вийшла смачною, дотримуйтесь цим рецептом. Коптильня в даному випадку не знадобиться, а результат буде приголомшливий.
Цю копчену рибу в домашніх умовах ще називають "фальшива рибка" . Готується вона три доби в маринаді, який зробити дуже просто. Для аромату можна додати столову ложку рідкого диму. Подається рибка відразу після засолу у вигляді закуски навіть на святковий стіл.
- Скумбрія - 1-2 штук
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Lukovaâ лушпиння - 5 Ст. Ложок
- Чайна заварка - 150 мілілітрів
- Приправи - За смаком
1. Такий незвичайний спосіб копчення риби виручить тоді, коли немає часу возитися тривалі годинник у коптильні. Я зазвичай беру скумбрію, чищу її і окремо готую маринад.
2. Заваріть міцний чай (150 мл). Можна взяти заварку, а можна кілька пакетиків чорного чаю.
3. Тепер візьмемо лушпиння цибулі і заллємо її літром води. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин на слабкому вогні, після чого зливаємо відвар в окрему ємність, а лушпиння залишаємо в друшляку.
4. Тепер додаємо сіль і цукор, отриману заварку і приправи. Перемішуємо маринад і опускаємо туди нашу рибу.
5. Накриваємо тарілкою і ставимо порожню чашку (щоб гніт не тиснув на рибу, а просто притримував тарілку). Ми залишаємо нашу рибу солитися в маринаді на три доби.
6. Можна додати столову ложку рідкого диму, щоб надати ще більший аромат рибі. За зовнішнім виглядом її не відрізниш від тієї, яка приготовлена в коптильні.
7. Нарізаємо нашу рибку і прикрашаємо зеленню. Смачного!