Копчена грудинка в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Така копчена грудинка в домашніх умовах виходить ароматною і неймовірно смачною. Зберігається грудинка в морозильній камері досить довго. В якості закуски - це ідеальний варіант.
Рідкий дим має цілком безпечну технологію виготовлення, тому приготувати копчену грудинку в домашніх умовах не складе труднощів. Грудинка в кінці натирається спеціями і часником і зберігається в морозильній камері тривалий час. З копченої грудинки існує незліченна кількість рецептів всякої смакоти.
- Свиная грудинка - 700 грам
- Вода - 1 літр
- Сіль - 5 Ст. Ложок
- Lukovaâ лушпиння - 5 штук (з 4-5 цибулин)
- Рідкий дим - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 4 штуки
- Часник - 3 зубчики
1. Для приготування цієї страви візьміть свинячу грудинку. Я вважаю за краще вибирати ту, яка порівну з м'ясом. Готова грудинка виділяє дивовижний аромат, а її смакові якості потішать рецептори навіть досвідчених м'ясоїдів.
2. Переберія цибулю і викладіть лушпиння в каструлю. Завдяки лушпинні грудинка отримає не тільки красивий колір, але і своєрідний аромат. Додайте перець горошком і сіль, після чого на дно викладіть нарізану великими шматками свинячу грудку.
3. Засипте ще лушпинням. Додайте лавровий лист і столову ложку рідкого диму. Прикрийте тарілкою так, щоб сало не спливало. Залийте літром води і поставте на вогонь. Проваріть все близько 10 хвилин, після чого накрийте кришкою і залиште настоюватися на 6-8 годин.
4. Після цього дістаньте грудинку, натріть часником і перцем, загорніть в папір і відправте в морозильну камеру. Тут вона буде зберігатися до тих пір, поки ви не вирішите поласувати їй.