Рецепт Копчена грудинка в домашніх умовах фото

Копчена грудинка в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Рідкий дим
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл

Така копчена грудинка в домашніх умовах виходить ароматною і неймовірно смачною. Зберігається грудинка в морозильній камері досить довго. В якості закуски - це ідеальний варіант.

Рідкий дим має цілком безпечну технологію виготовлення, тому приготувати копчену грудинку в домашніх умовах не складе труднощів. Грудинка в кінці натирається спеціями і часником і зберігається в морозильній камері тривалий час. З копченої грудинки існує незліченна кількість рецептів всякої смакоти.


  • Свиная грудинка - 700 грам
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 5 Ст. Ложок
  • Lukovaâ лушпиння - 5 штук (з 4-5 цибулин)
  • Рідкий дим - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Часник - 3 зубчики
копчена грудинка в домашніх умовах - фото крок 1
1. Для приготування цієї страви візьміть свинячу грудинку. Я вважаю за краще вибирати ту, яка порівну з м'ясом. Готова грудинка виділяє дивовижний аромат, а її смакові якості потішать рецептори навіть досвідчених м'ясоїдів.
копчена грудинка в домашніх умовах - фото крок 2
2. Переберія цибулю і викладіть лушпиння в каструлю. Завдяки лушпинні грудинка отримає не тільки красивий колір, але і своєрідний аромат. Додайте перець горошком і сіль, після чого на дно викладіть нарізану великими шматками свинячу грудку.
копчена грудинка в домашніх умовах - фото крок 3
3. Засипте ще лушпинням. Додайте лавровий лист і столову ложку рідкого диму. Прикрийте тарілкою так, щоб сало не спливало. Залийте літром води і поставте на вогонь. Проваріть все близько 10 хвилин, після чого накрийте кришкою і залиште настоюватися на 6-8 годин.
копчена грудинка в домашніх умовах - фото крок 4
4. Після цього дістаньте грудинку, натріть часником і перцем, загорніть в папір і відправте в морозильну камеру. Тут вона буде зберігатися до тих пір, поки ви не вирішите поласувати їй.

Схожі рецепти