Грудинка, копчена в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування цієї страви нам знадобиться мультиварка - вона відмінно замінює коптильню, якщо застосувати декілька хитрощів. Яких? Дивіться рецепт і приготуйте цей делікатес.
Приготуйте в мультиварці смачну копчену грудинку. Для цього промийте м'ясо і начините його часточками часнику. В мультиварці зробіть подушку з цибулиння, петрушки і спецій. На неё поместите грудинку, залийте водою і варіть 2 годину. Після закипання води додайте сіль і мед. Готову грудинку натріть сумішшю з пропущеного через прес часнику і спецій, потім оберніть марлею і поставте під прес в холодильник на добу. Після цього можна подавати на стіл. Смачного!
- Грудинка - 1, 5 кілограма
- Голівка часнику - 4 штуки
- Перець горошком - 4 штуки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Копчена ковбаса - 50 грам
- Lukovaâ лушпиння - 50 грам
- Сіль - 5 Ст. Ложок
- Мед - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Паприка солодка мелена - 2 чайних ложки
- Гірчиця в зернах - 2 чайних ложки
- Зіра - 0, 5 чайних ложки
- Перець червоний пекучий - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець - 0, 5 чайних ложки
М'ясо промийте, зробіть надрізи і начините розрізаними на 3-4 частини часточками часнику.
У мультиварку укладіть чисту лушпиння цибулі, гілочки петрушки, перець горошком, лавровий лист і зіру. На спеції покладіть грудинку шкіркою вгору, кілька шматочків ковбаси і залийте водою на 1, 5 см. Вище рівня м'яса. Увімкніть режим варіння і готуйте протягом 2 годин. Коли вода в мультиварці закипить, додайте сіль і мед. На м'ясо покладіть невелику тарілку, щоб воно не спливало.
Дві головки часнику пропустіть через прес, додати перець, червоний і чорний перець, гірчицю і чайну ложку солі. Ретельно перетріть суміш.
Готову грудинку вийміть з бульйону, протріть від залишків вологи і рясно натріть часниковою сумішшю.
Оберніть грудинку марлею і поставте під прес в холодильник на добу. Після цього можна подавати на стіл.