Рецепт Копчена грудинка в гарячому копченні фото

Копчена грудинка в гарячому копченні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Страви копчені
Кількість порцій: 10-14
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Для приготування цієї ароматної закуски знадобитися, насамперед, наявність коптильні. Грудинка гарячого копчення досить популярна серед закусок, приготованих на природі.

Опис приготування:

Це відмінна закуска! Особливо добре поєднується зі свіжим хлібом і овочами. Таку грудинку ви можете додати, наприклад, в картопляне пюре, дрібно нарізавши і обсмажити з цибулею. Пробуйте!

  • Грудинка свиная - 5-6 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
  • Сіль - За смаком
  • Часник - 10-15 зубчиків
  • Паприка мелена - За смаком
  • Лавровий лист - 8-10 штук
копчена грудинка в гарячому копченні - фото крок 1
Грудинку наріжте на великі шматки.
копчена грудинка в гарячому копченні - фото крок 2
Всі шматки обваляйте в суміші солі, спецій і паприки. Додайте до кожного шматка лавровий лист і цибулю.
копчена грудинка в гарячому копченні - фото крок 3
Загорніть в харчову плівку по 2-3 шматка. Поставте в холодильник на 1-2 діб, щоб м'ясо добре промаринувалося.
копчена грудинка в гарячому копченні - фото крок 4
Промариноване м'ясо промийте та висушіть.
копчена грудинка в гарячому копченні - фото крок 5
Якщо є можливість найкраще його вивісити на повітрі на кілька годин.
копчена грудинка в гарячому копченні - фото крок 6
Потім в кожен шматочок вставити по 1-2 зубчики часнику. Викласти на решітку для коптильні і накрити зверху фольгою. У коптильню на дно викласти тріску для копчення, накрити кришкою і поставити на вогонь на 1 час.
копчена грудинка в гарячому копченні - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти