Рецепт Копчена грудинка в гарячому копченні фото

Копчена грудинка в гарячому копченні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Страви копчені

Для приготування цієї ароматної закуски знадобитися, насамперед, наявність коптильні. Грудинка гарячого копчення досить популярна серед закусок, приготованих на природі.

Це відмінна закуска! Особливо добре поєднується зі свіжим хлібом і овочами. Таку грудинку ви можете додати, наприклад, в картопляне пюре, дрібно нарізавши і обсмажити з цибулею. Пробуйте!

  • Грудинка свиная - 5-6 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
  • Сіль - За смаком
  • Часник - 10-15 зубчиків
  • Паприка мелена - За смаком
  • Лавровий лист - 8-10 штук
копчена грудинка в гарячому копченні - фото крок 1
Грудинку наріжте на великі шматки.
копчена грудинка в гарячому копченні - фото крок 2
Всі шматки обваляйте в суміші солі, спецій і паприки. Додайте до кожного шматка лавровий лист і цибулю.
копчена грудинка в гарячому копченні - фото крок 3
Загорніть в харчову плівку по 2-3 шматка. Поставте в холодильник на 1-2 діб, щоб м'ясо добре промаринувалося.
копчена грудинка в гарячому копченні - фото крок 4
Промариноване м'ясо промийте та висушіть.
копчена грудинка в гарячому копченні - фото крок 5
Якщо є можливість найкраще його вивісити на повітрі на кілька годин.
копчена грудинка в гарячому копченні - фото крок 6
Потім в кожен шматочок вставити по 1-2 зубчики часнику. Викласти на решітку для коптильні і накрити зверху фольгою. У коптильню на дно викласти тріску для копчення, накрити кришкою і поставити на вогонь на 1 час.
копчена грудинка в гарячому копченні - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти