Копчена грудинка в гарячому копченні
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування цієї ароматної закуски знадобитися, насамперед, наявність коптильні. Грудинка гарячого копчення досить популярна серед закусок, приготованих на природі.
Це відмінна закуска! Особливо добре поєднується зі свіжим хлібом і овочами. Таку грудинку ви можете додати, наприклад, в картопляне пюре, дрібно нарізавши і обсмажити з цибулею. Пробуйте!
- Грудинка свиная - 5-6 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Сіль - За смаком
- Часник - 10-15 зубчиків
- Паприка мелена - За смаком
- Лавровий лист - 8-10 штук
Грудинку наріжте на великі шматки.
Всі шматки обваляйте в суміші солі, спецій і паприки. Додайте до кожного шматка лавровий лист і цибулю.
Загорніть в харчову плівку по 2-3 шматка. Поставте в холодильник на 1-2 діб, щоб м'ясо добре промаринувалося.
Промариноване м'ясо промийте та висушіть.
Якщо є можливість найкраще його вивісити на повітрі на кілька годин.
Потім в кожен шматочок вставити по 1-2 зубчики часнику. Викласти на решітку для коптильні і накрити зверху фольгою. У коптильню на дно викласти тріску для копчення, накрити кришкою і поставити на вогонь на 1 час.
Смачного!