Рецепт Малосольні огірки в гарячому розсолі фото

Малосольні огірки в гарячому розсолі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки , Солоне
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Якщо влітку хочеться не тільки свіжих овочів, але і пікантних закусок, приготуйте малосольні огірки в гарячому розсолі за цим рецептом. Хрусткі, щільні і дуже смачні, сподобаються всім!

Опис приготування:

Щоб огірочки вийшли не тільки смачними, але і ароматними, обов'язково рекомендую додавати побільше різної зелені. Перший раз пробувати можна вже через добу, але ідеальними вони стають приблизно на 3 добу після приготування. Зберігати огірки найкраще в прохолодному і темному місці.

  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 1.5 Ст. Ложки
  • Огірки - 5-7 штук
  • Лавровий лист - 1-3 штук
  • Листя вишні і смородини - 5-6 штук
  • Листя хрону - 1-2 штук
  • Корінь хрону - 1 скибочку
  • Запашний перець - 4-7 штук
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Кріп - 1 пучок
малосольні огірки в гарячому розсолі - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
малосольні огірки в гарячому розсолі - фото крок 2
У невелику каструльку всипте сіль, влийте воду і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і трохи проваріть, щоб сіль повністю розчинилася.
малосольні огірки в гарячому розсолі - фото крок 3
Всю зелень ретельно вимийте, половину викладіть на дно контейнера, в якому будете маринувати огірки.
малосольні огірки в гарячому розсолі - фото крок 4
У контейнер додайте часник, корінь хрону і запашний перець.
малосольні огірки в гарячому розсолі - фото крок 5
Викладіть вимиті огірки.
малосольні огірки в гарячому розсолі - фото крок 6
Зверху викладіть залишилася зелень.
малосольні огірки в гарячому розсолі - фото крок 7
Влийте гарячий розсіл. Зверху накрийте тарілкою або кришкою і встановіть вантаж. Залиште в темному прохолодному місці.
малосольні огірки в гарячому розсолі - фото крок 8
Через добу можна зняти першу пробу.
малосольні огірки в гарячому розсолі - фото крок 9
Пригощайтеся!

Схожі рецепти