Малосольні огірки в гарячому розсолі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо влітку хочеться не тільки свіжих овочів, але і пікантних закусок, приготуйте малосольні огірки в гарячому розсолі за цим рецептом. Хрусткі, щільні і дуже смачні, сподобаються всім!
Щоб огірочки вийшли не тільки смачними, але і ароматними, обов'язково рекомендую додавати побільше різної зелені. Перший раз пробувати можна вже через добу, але ідеальними вони стають приблизно на 3 добу після приготування. Зберігати огірки найкраще в прохолодному і темному місці.
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1.5 Ст. Ложки
- Огірки - 5-7 штук
- Лавровий лист - 1-3 штук
- Листя вишні і смородини - 5-6 штук
- Листя хрону - 1-2 штук
- Корінь хрону - 1 скибочку
- Запашний перець - 4-7 штук
- Часник - 1-3 зубчиків
- Кріп - 1 пучок
Підготуйте інгредієнти.
У невелику каструльку всипте сіль, влийте воду і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і трохи проваріть, щоб сіль повністю розчинилася.
Всю зелень ретельно вимийте, половину викладіть на дно контейнера, в якому будете маринувати огірки.
У контейнер додайте часник, корінь хрону і запашний перець.
Викладіть вимиті огірки.
Зверху викладіть залишилася зелень.
Влийте гарячий розсіл. Зверху накрийте тарілкою або кришкою і встановіть вантаж. Залиште в темному прохолодному місці.
Через добу можна зняти першу пробу.
Пригощайтеся!