Рецепт Копчена горбуша в домашніх умовах фото

Копчена горбуша в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Рідкий дим
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю

Якщо ви не довіряєте якості покупних рибних делікатесів, тоді обов'язково варто взяти на замітку цей вельми простий рецепт копченої горбуші в домашніх умовах.

Цей рецепт приготування копченої горбуші в домашніх умовах хороший тим, що тут не використовуються приправи, перебивающий смак рибки. Хоча при бажанні можна взяти будь-які спеції або сушені трави. Приблизно через 1.5 години на вашій кухні буде аромат багаття і справжнього копчення.

  • Горбуші - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рідкий дим - 2-3 Ст. Ложок
копчена горбуша в домашніх умовах - фото крок 1
1. Рибу потрібно насамперед вимити, витягти всі нутрощі і при бажанні видалити голову. Ще раз як слід промити і обсушити паперовим рушником.
копчена горбуша в домашніх умовах - фото крок 2
2. З усіх боків ретельно натерти сіллю (краще використовувати велику). Класичний рецепт копченої горбуші в домашніх умовах можна доповнити сушеним розмарином, фенхелем або іншими травами.
копчена горбуша в домашніх умовах - фото крок 3
3. Підготувати рідкий дим і пензлик.
копчена горбуша в домашніх умовах - фото крок 4
4. Ретельно промазати рибку з усіх боків, щоб вона як слід просочилася.
копчена горбуша в домашніх умовах - фото крок 5
5. Для приготування горбуші необхідний рукав для запікання, в який потрібно акуратно помістити рибу, щільно загорнувши краю.
копчена горбуша в домашніх умовах - фото крок 6
6. Ось і весь секрет, як зробити копчену горбушу в домашніх умовах. Залишилося тільки відправити рибу в розігріту духовку хвилин на 35-50, в залежності від розміру горбуші.

Схожі рецепти