Копчена горбуша в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не довіряєте якості покупних рибних делікатесів, тоді обов'язково варто взяти на замітку цей вельми простий рецепт копченої горбуші в домашніх умовах.
Цей рецепт приготування копченої горбуші в домашніх умовах хороший тим, що тут не використовуються приправи, перебивающий смак рибки. Хоча при бажанні можна взяти будь-які спеції або сушені трави. Приблизно через 1.5 години на вашій кухні буде аромат багаття і справжнього копчення.
- Горбуші - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рідкий дим - 2-3 Ст. Ложок
1. Рибу потрібно насамперед вимити, витягти всі нутрощі і при бажанні видалити голову. Ще раз як слід промити і обсушити паперовим рушником.
2. З усіх боків ретельно натерти сіллю (краще використовувати велику). Класичний рецепт копченої горбуші в домашніх умовах можна доповнити сушеним розмарином, фенхелем або іншими травами.
3. Підготувати рідкий дим і пензлик.
4. Ретельно промазати рибку з усіх боків, щоб вона як слід просочилася.
5. Для приготування горбуші необхідний рукав для запікання, в який потрібно акуратно помістити рибу, щільно загорнувши краю.
6. Ось і весь секрет, як зробити копчену горбушу в домашніх умовах. Залишилося тільки відправити рибу в розігріту духовку хвилин на 35-50, в залежності від розміру горбуші.