Капуста «У ульот»
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить солону капусту пропоную рецепт на зиму. Капуста "у ульот" носить не тільки яскраву назву, але і смак. Неодмінно приготуйте!
Для приготування капусти "у ульот" на зиму знадобиться безпосередньо білокачанна капуста осінніх сортів, солодкий перець і морквина. Солодкий перець бажано брати червоний, заготовка вийде більш яскравою і красивою. Щоб капуста добре зберігалася, приготуємо пікантний маринад зі спеціями.
- Капуста білокачанна - 500 грам
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 5 Ст. Ложок
- Вода - 250 грам
- Масло рослинне - 25 грам

Підготуйте інгредієнти.

Капусту наріжте смужками.

Морквину натріть на тертці, а солодкий перець наріжте смужками.

Перемішайте всі овочі.

Складіть капусту з овочами в банки, добре утрамбовуючи.

Зваріть маринад з води, цукру, солі, рослинного масла і оцту. Закип'ятіть маринад і зніміть з плити.

Залийте капусту гарячим маринадом.

Банки закрийте кришками, струсіть і поставте в холодильник або підвал. Зберігайте до зими. Вихід вироби - 2 банки по 300 грам. Смачного!