Рецепт Кабачки в духовці з кетчупом фото

Кабачки в духовці з кетчупом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Часник , Кабачок
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Просте і бюджетне блюдо. Готується легко, а виходить і смачно, і корисно!

Опис приготування:

Приготувати кабачки в духовці з кетчупом можна як самостійну страву, в якості холодної закуски або як гарнір до м'яса, птиці або риби. Любіть смачну і здорову їжу? Тоді беріть цей рецепт на замітку!

  • Кабачки - 1-2 штук (невеликі)
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Петрушка - 1 пучок (підійде будь-яка сезонна зелень)
  • Крем - 150 грам(10%)
  • Томатний кетчуп - 100 грам(Для диабетиков – без сахара и крахмала)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
кабачки в духовці з кетчупом - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
кабачки в духовці з кетчупом - фото крок 2
Кабачки наріжте кружальцями, товщиною 5-7 мм (якщо вони молоді, чистити не потрібно). Потім кожен гурток розрізати ще навпіл. Перемішайте в мисці з сіллю. За бажанням можна використовувати будь-які спеції за смаком.
кабачки в духовці з кетчупом - фото крок 3
Цибуля наріжте пір'ям і обсмажте до м'якості. В кінці додайте сіль за смаком.
кабачки в духовці з кетчупом - фото крок 4
У глибокій мисці з'єднайте сметану і томатний кетчуп.
кабачки в духовці з кетчупом - фото крок 5
Додайте рубану зелень і пропущений через прес часник.
кабачки в духовці з кетчупом - фото крок 6
Щоб соус став більш рідким, додайте води, домагаючись потрібної консистенції. Посоліть і поперчіть соус за смаком.
кабачки в духовці з кетчупом - фото крок 7
У форму для запікання викладіть рівним шаром обсмажену цибулю.
кабачки в духовці з кетчупом - фото крок 8
Зверху щільно укладіть нарізані кабачки.
кабачки в духовці з кетчупом - фото крок 9
Полийте все зверху щедро соусом і поставте запікати в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. За бажанням можна накрити форму фольгою, а через 20 хвилин її зняти.
кабачки в духовці з кетчупом - фото крок 10
Запечені кабачки готові. Можна подавати страву самостійно, а можна доповнити м'ясом, рибою або птицею. Смачного!

Схожі рецепти