Кабачки в духовці з кетчупом
(покроковий рецепт з фото)
Просте і бюджетне блюдо. Готується легко, а виходить і смачно, і корисно!
Приготувати кабачки в духовці з кетчупом можна як самостійну страву, в якості холодної закуски або як гарнір до м'яса, птиці або риби. Любіть смачну і здорову їжу? Тоді беріть цей рецепт на замітку!
- Кабачки - 1-2 штук (невеликі)
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Петрушка - 1 пучок (підійде будь-яка сезонна зелень)
- Крем - 150 грам(10%)
- Томатний кетчуп - 100 грам(Для диабетиков – без сахара и крахмала)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Кабачки наріжте кружальцями, товщиною 5-7 мм (якщо вони молоді, чистити не потрібно). Потім кожен гурток розрізати ще навпіл. Перемішайте в мисці з сіллю. За бажанням можна використовувати будь-які спеції за смаком.
Цибуля наріжте пір'ям і обсмажте до м'якості. В кінці додайте сіль за смаком.
У глибокій мисці з'єднайте сметану і томатний кетчуп.
Додайте рубану зелень і пропущений через прес часник.
Щоб соус став більш рідким, додайте води, домагаючись потрібної консистенції. Посоліть і поперчіть соус за смаком.
У форму для запікання викладіть рівним шаром обсмажену цибулю.
Зверху щільно укладіть нарізані кабачки.
Полийте все зверху щедро соусом і поставте запікати в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. За бажанням можна накрити форму фольгою, а через 20 хвилин її зняти.
Запечені кабачки готові. Можна подавати страву самостійно, а можна доповнити м'ясом, рибою або птицею. Смачного!