Болоньєзе з темпі з кетчупом
(покроковий рецепт з фото)
Темпе - це ферментований соєвий продукт. Він легко засвоюється організмом і містить багато білка. Хочу поділитися спрощеної версією болоньєзе з темпі. Ця страва підійде для пісного і веганскої харчування. Виходить дуже ситно і смачно, рекомендую спробувати!
Заморожений темпі обов'язково треба відварити або приготувати на пару, щоб він в процесі готування не гірчить! Базилік можна використовувати сушений.
- Темпе - 100 грам
- Кетчуп - 50 грам
- Спагеті - 120 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Базилік - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Темпе заздалегідь приготуйте на пару 10 хвилин.
Очистіть цибулю і часник, дрібно порубати ножем. Обсмажте в розігрітій на середньому вогні сковороді 2-3 хвилини.
Темпе наріжте на дрібні кубики, потім розкришите лопаткою до стану фаршу. Обсмажуйте темпі на сковороді 5 хвилин, періодично помішуючи.
Потім додайте до фаршу з темпі кетчуп, сіль і чорний перець. Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 7-10 хвилин.
Вимкніть вогонь. Додайте дрібно порубаний базилік, накрийте кришкою і залиште в теплі.
Спагеті відварити в киплячій підсоленій воді 6-10 хвилин. Потім відкиньте на друшляк.
Викладіть на тарілку спагеті, зверху болоньєзе з темпі. Прикрасьте блюдо листком базиліка. Приємного вам апетиту!