Соус «Болоньєзе» з кетчупом
(покроковий рецепт з фото)
Ми самі того не помічаємо, скільки в нашому житті присутній італійської кухні. Ось, наприклад, соус "болоньєзе" . По суті - це обсмажений фарш в томаті. Давайте приготовим!
Зауважу, що багатогранність використання соусу дозволяє його заморожувати про запас, що дуже зручно в сучасному ритмі життя Розкладіть по невеликих контейнерів і приберіть в морозилку. При необхідності вам залишиться тільки розморозити і змішати з гарніром. Рецепт має масу плюсів, Зверніть увагу.
- Фарш - 500 грам (яловичина + курка
) - Кетчуп - 0, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Морква - 1/2 штуки (крупноая)
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Вода - 1, 25 склянки(+ 3-4 ст.Л для лука)
Набір продуктів.
Наріжте дрібно цибулю і натріть на дрібній тертці моркву. Розігрійте в сотейнику / каструлі масло з водою і тушкуйте овочі до напівготовності на малому вогні під кришкою.
До напівготових овочів додайте фарш, сіль, спеції за бажанням. Перемішайте і обсмажте все разом, не допускаючи утворення скоринки.
До 0, 5 ст. Кетчупу додайте води до повного склянки, розмішайте.
До фаршу додайте розведений водою кетчуп і влийте ще 0, 75 ст води. Перемішайте, закрийте кришкою і встановіть вогонь нижче середнього. Варіть 1 немає. 30 хвилин, періодично помішуючи.
Соус буде готовий, коли рідина помітно увариться.
Соус "болоньєзе" з кетчупом можна змішувати з овочами, макаронними виробами, робити з його використанням запіканки, пармезан. Вибирайте за смаком. Смачного!