Справжній соус «Болоньєзе»
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто не любить італійську кухню? Серед моїх друзів і членів сім'ї майже всі від неї з розуму сходять. Тому я опанувала декількома рецептами. Розповім вам, як приготувати справжній соус "болоньєзе" .
За цим рецептом виходить ідеальний автентичний соус, який підходить для приготування пасти або лазаньї, щоб в ньому розм'якшувалися сухі макаронні листи.
Молоко тут використовується, щоб нейтралізувати кислоту помідорів. Його можете брати більше або менше.
- Фарш яловичий - 300 грам
- Тунець - 150 грам
- Консервовані томати - 300 грам
- Морква - 50 грам
- Селера - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Вино біле сухе - 100 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Бульйонний кубик яловичий - 1 штука
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Вершки жирні - 200 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
Подрібніть панчетту і на сковороді обсмажте її хвилини 2, щоб виділився жир.
Подрібніть морква, цибуля і селера, надішліть до бекону, додайте масло і смажте ще хвилини 2.
Додайте фарш, все перемішайте і влийте вино. Дочекайтеся, поки воно випарується.
Тепер додайте томати. Якщо вони цілі, перетворите їх в пюре або дрібно поріжте.
Залиште блюдо нудитися на повільному вогні під кришкою. Тим часом залийте бульйонний кубик 200 мл води і в міру необхідності доливайте до соусу цей бульйон. Також додайте молоко. Посоліть і поперчіть блюдо за смаком, перед подачею влийте вершки і прокип'ятіть соус. Все готово.