Рецепт Соус а-ля «Болоньєзе» фото

Соус а-ля «Болоньєзе»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 хв.

Макарони без соусу будуть прісними і несмачними. Тому до них обов'язково необхідний соус. Найсмачніші варіанти засновані на томатах і м'ясі. Виходить повноцінне ситне блюдо. Ось мій варіант.

Опис приготування:

Якщо ви хочете знати, як приготувати соус а-ля"Болоньєзе" , то цей рецепт вам стане в нагоді. Ви можете експериментувати з травами і прянощами. Також можна готувати цю страву з курячого фаршу.

  • Фарш м'ясний - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Цибуля - 1/2 пучка
  • Сік томатний - 1, 5 склянки
  • Спеції (цукор, орегано, чорний мелений перець) - За смаком
  • Соєвий соус - За смаком
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
соус а-ля
У сковорідці розігрійте рослинне масло. Викладіть в неї фарш. Лук наріжте і додайте до м'яса. Обсмажте на середньому вогні до повної готовності. Краще вибирати нежирний фарш, яловичий або свинячо-яловичий.
соус а-ля
Додайте до фаршу трохи соєвого соусу. Він додасть цікавий аромат і буде служити замінником солі. Не перестарайтеся з соусом, інакше фарш вийде пересоленим.
соус а-ля
Потім влийте томатний сік. Його можна замінити перетертими помідорами, консервованими у власному соку. Потім присолите соус, додайте спеції за смаком і трохи цукру. Накрийте кришкою і тушкуйте п'ятнадцять хвилин.
соус а-ля
Черемшу вимийте і нарубати ножем. Вона обов'язково повинна бути свіжою. Черемша віддає часниковим ароматом, тому вона зіграє ключову роль в соусі. Якщо її немає, можна взяти зелені пагони часнику.
соус а-ля
Поки гаситься соус, відваріть спагетті або макарони. Підійде будь-яка паста на ваш розсуд. На гарячі спагеті викладіть соус, потім присипте його зверху рубаною черемші.

Схожі рецепти