Соус а-ля «Болоньєзе»
(покроковий рецепт з фото)
Макарони без соусу будуть прісними і несмачними. Тому до них обов'язково необхідний соус. Найсмачніші варіанти засновані на томатах і м'ясі. Виходить повноцінне ситне блюдо. Ось мій варіант.
Якщо ви хочете знати, як приготувати соус а-ля "болоньєзе", то цей рецепт вам стане в нагоді. Ви можете експериментувати з травами і прянощами. Також можна готувати цю страву з курячого фаршу.
- Фарш м'ясний - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цибуля - 1/2 пучка
- Сік томатний - 1, 5 склянки
- Спеції (цукор, орегано, чорний мелений перець) - За смаком
- Соєвий соус - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
У сковорідці розігрійте рослинне масло. Викладіть в неї фарш. Лук наріжте і додайте до м'яса. Обсмажте на середньому вогні до повної готовності. Краще вибирати нежирний фарш, яловичий або свинячо-яловичий.
Додайте до фаршу трохи соєвого соусу. Він додасть цікавий аромат і буде служити замінником солі. Не перестарайтеся з соусом, інакше фарш вийде пересоленим.
Потім влийте томатний сік. Його можна замінити перетертими помідорами, консервованими у власному соку. Потім присолите соус, додайте спеції за смаком і трохи цукру. Накрийте кришкою і тушкуйте п'ятнадцять хвилин.
Черемшу вимийте і нарубати ножем. Вона обов'язково повинна бути свіжою. Черемша віддає часниковим ароматом, тому вона зіграє ключову роль в соусі. Якщо її немає, можна взяти зелені пагони часнику.
Поки гаситься соус, відваріть спагетті або макарони. Підійде будь-яка паста на ваш розсуд. На гарячі спагеті викладіть соус, потім присипте його зверху рубаною черемші.