М'ясний соус «Болоньєзе»
(покроковий рецепт з фото)
Один з найпопулярніших макаронних соусів серед великого їх різноманіття. Вже здогадалися, про що язик? Чи не томітесь в здогадах і запишіть рецепт, як приготувати м'ясний соус «Болоньєзе».
Цей соус хороший тим, що приготувати його можна заздалегідь, а потім просто розігрійте і подайте до макаронів. Можете використовувати будь-який вид пасти, краще для спагетті або локшини. Рецептів цього соусу дуже багато і всі вони смачні. Ви можете вибрати відповідний для вас. Готується соус довго, близько 2 годин, але результат того вартий. Подають його тільки гарячим.
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Морква - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Томатна паста - 170 грам
- Томати - 500 грам
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Базилік - 0, 5 пучка
- Часник - 1-2 зубчиків
- Цукор - 1-2 чайних ложок
- Сіль, перець - За смаком
- Червоне вино - 1, 5 склянки
1. Розігрійте оливкову олію на сковороді і викладіть фарш, розімніть його лопаткою на шматочки і готуйте на середньому вогні.
2. Очистіть цибулю і моркву, подрібніть овочі вручну або за допомогою комбайна.
3. Додайте в сковороду цибулю з морквою, потім змішайте все і готуйте до м'якості.
4. Додайте до фаршу томатну пасту, перемішайте.
5. Вимийте листя петрушки і базиліка, наріжте їх дрібно.
6. Вимийте помідори, наріжте їх невеликими шматочками.
7. Додайте до фаршу в сковороду подрібнені томати, перемішайте.
8. Викладіть половину зелені і подрібнений зубчик часнику.
9. Влийте до соусу вино і перемішайте.
10. Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте на слабкому вогні близько 1, 5-2 годин.
11. За смаком додайте сіль, перець, цукор, додайте решту зелень і перемішайте.
12. Подавайте соус відразу після приготування з вареними макаронами, можете прикрасити зеленню.