Швидкий соус «Болоньєзе»
(покроковий рецепт з фото)
Простий і швидкий спосіб приготування м'ясного соусу для будь-яких видів пасти. Не завжди є час на приготування традиційного рецепту, тому розповім, як приготувати швидкий соус "болоньєзе" .
Цей спрощений варіант приготування займе у вас близько 1 годину, проте, за смаком він нічим не гірше оригінального. Подавайте соус з будь-якими видами пасти. Можна зробити велику партію соусу і зберігати його в холодильнику, а перед подачею розігріти. Не раджу зберігати соус кілька днів, краще не більше одного.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Фарш - 570 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Червоне вино - 0, 5 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Томати - 300 грам
- Сіль, спеції - За смаком
1. У сковороді розтопіть вершкове масло. Наріжте дрібними кубиками цибулю, морква і селера. Викладіть овочі в розігріте масло і посоліть, обсмажуйте 5-7 хвилин.
2. Викладіть томатну пасту і перемішайте, потім викладіть фарш і розімніть його ложкою. Готуйте все близько 15 хвилин до готовності м'яса, посоліть і поперчіть за смаком.
3. Додайте вино і уварюють все до зменшення в 2 рази. Наріжте дрібно томати, попередньо видаливши шкірку або зробіть томатне пюре, додайте їх в сковороду. Влийте тонкою цівкою молоко.
4. Доведіть суміш до кипіння і тушкуйте на слабкому вогні близько 20 хвилин, якщо суміш суха, додайте трохи води, за смаком доведіть сіллю і перцем.
5. Відваріть пасту до готовності, подавайте її гарячої разом з соусом.