Рецепт Болоньєзе фото

Болоньєзе
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо , Свинина , Яловичина
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Соуси
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Болоньєзе (італ. Сумнів alla Bolognese, французький. Болоньєзький соус) - оригінальний м'ясний соус, який подають до пасти і страв з овочів. Рецепт приготування соусу болоньєзе був відкритий жителями Болоньї.

Опис приготування:

Рецепт соусу був придуманий жителями Болоньї. У кожній родині існує свій власний рецепт приготування цього соусу.

Болоньєзе досить часто згадується в рецептах італійської кухні. Його використовують при приготуванні італійської пасти. У кухні Болоньї м'ясної соус болоньєзе прийнято подавати до картопляного пюре, зі свіжими тальятелле або зеленої лазаньєю.

Для того, щоб соус вийшов креязикам і густим - не економте на часі. Італійські кулінари гасять соуси протягом 2-4 годин, а іноді й довше.


  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука (велика)
  • Морква - 1-2 штук
  • Селера, ствол - 2-3 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Чилі сушений - 1/2 чайних ложки
  • Фарш із яловичини - 450 грам
  • Телятина - 200 грам
  • Чебрець свіжий, листя - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Молоко або вершки - 1 Склянка
  • Червоне сухе вино - 1 Склянка
  • Помідори консервовані - 780 грам
  • Сіль, чорний перець - За смаком
  • Пармезан тертий - За смаком
  • Петрушка - За смаком
болоньєзе - фото крок 1
1. Промийте, очистіть і дрібно наріжте (маленькими кубиками) селера, цибуля, часник і морква. У товстостінну високу каструлю влийте масло, нагрійте і обсмажте до м'якості овочі.
болоньєзе - фото крок 2
2. Коли овочі будуть м'якими, додайте сушений чилі, перемішайте і продовжуйте смажити, помішуючи.
болоньєзе - фото крок 3
3. Додайте фарш - яловичину і телятину. Розбийте ложкою і перемішайте з овочами.
болоньєзе - фото крок 4
4. До готового м'яса додайте лаврове листя, чебрець і томатну пасту.
болоньєзе - фото крок 5
5. Перемішайте і готуйте протягом 2-3 хвилин.
болоньєзе - фото крок 6
6. Додайте вершки або молоко. Перемішайте і готуйте, поки молоко (вершки) не вбереться в м'ясо.
болоньєзе - фото крок 7
7. Через 10 хвилин додайте вино і тушьте ще 10 хвилин.
болоньєзе - фото крок 8
8. Потім додайте подрібнені блендером томати і сік, в якому вони консервувалися.
болоньєзе - фото крок 9
9. Доведіть соус до кипіння, потім знизьте вогонь до повільного і залиште під напівприкриті кришкою тушкувати на 2, 5 годину. Періодично помішуйте.
болоньєзе - фото крок 10
10. В кінці готування додайте сіль, перець, перемішайте.
болоньєзе - фото крок 11
11. Виберіть з болонез лавровий лист і зніміть з вогню.
болоньєзе - фото крок 12
12. Болоньєз - класичний соус до пасти, особливо спагетті. Зваріть і подавайте. Смачного

Схожі рецепти