Болоньєзе (з трьома видами фаршу)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 20 хв.
Рецептів справжнього м'ясного соусу до пасти багато: одні готують його з одним видом фаршу, інші використовують 2 і більше. Сьогодні приготуємо знаменитий італійський соус «Болоньєзе» з 3 видів фаршу.
Опис приготування:
На приготування соусу ви витратите не менше трьох годин, тому будьте готові до тривалого проведення часу на кухні. Для соусу можна використовувати свіжі томати, консервований соус. Можна подавати страву з будь-якими видами макаронів. Зберігайте соус окремо, не змішуйте його з макаронами заздалегідь, виключно перед подачею на стіл.
- Бекон - 115 грам
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Селера - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Фарш із яловичини - 230 грам
- Телячий фарш - 230 грам
- Свинячий фарш - 230 грам
- Сіль - За смаком
- Молоко - 2 склянки
- Яловичий бульйон - 1 Склянка
- Сухе біле вино - 1 Склянка
- Сухе червоне вино - 0, 5 склянки
- Томатний соус - 800 грам
- Грибна приправа - 2 Ст. Ложки
- Мелений чорний перець - За смаком
- Мелений мускатний горіх - За смаком
- Насіння фенхелю - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Шавлія - 1 Ст. Ложка
- Розмарин - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1 штука
1. Промийте, почистіть і дрібно наріжте моркву, селера, цибуля, часник.
2. Наріжте бекон невеликими шматочками. Нагрійте каструлю, відправте в неї бекон і обсмажуйте до повної готовності на середньому вогні.
3. Додайте овочі до бекону і готуйте 5-7 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
4. Покладіть в каструлю яловичий, телячий і свинячий фарш, готуйте поки м'ясо не набуде золотистого відтінку.
5. Влейте молоко, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і готуйте 1 час.
6. Влийте в каструлю яловичий бульйон, червоне і біле вино.
7. Додайте томатний соус, сіль, перець, лавровий лист, розмарин, мускатний горіх і шавлія.
8. Доведіть соус до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 2 годин. Соус повинен стати густим, якщо він все ж буде рідким, зніміть кришку і кип'ятіть 25-30 хвилин. Промийте і подрібніть петрушку, додайте її в каструлю, посоліть і поперчіть за смаком.
9. Подавайте соус разом з пастою і тертим сиром. Смачного!