Рецепт Болоньєзе (з трьома видами фаршу) фото

Болоньєзе (з трьома видами фаршу)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Фарш
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Соуси
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 20 хв.

Рецептів справжнього м'ясного соусу до пасти багато: одні готують його з одним видом фаршу, інші використовують 2 і більше. Сьогодні приготуємо знаменитий італійський соус «Болоньєзе» з 3 видів фаршу.

Опис приготування:

На приготування соусу ви витратите не менше трьох годин, тому будьте готові до тривалого проведення часу на кухні. Для соусу можна використовувати свіжі томати, консервований соус. Можна подавати страву з будь-якими видами макаронів. Зберігайте соус окремо, не змішуйте його з макаронами заздалегідь, виключно перед подачею на стіл.

  • Бекон - 115 грам
  • Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1-2 штук
  • Селера - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Фарш із яловичини - 230 грам
  • Телячий фарш - 230 грам
  • Свинячий фарш - 230 грам
  • Сіль - За смаком
  • Молоко - 2 склянки
  • Яловичий бульйон - 1 Склянка
  • Сухе біле вино - 1 Склянка
  • Сухе червоне вино - 0, 5 склянки
  • Томатний соус - 800 грам
  • Грибна приправа - 2 Ст. Ложки
  • Мелений чорний перець - За смаком
  • Мелений мускатний горіх - За смаком
  • Насіння фенхелю - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Шавлія - 1 Ст. Ложка
  • Розмарин - 1 Ст. Ложка
  • Петрушка - 1 штука
болоньєзе (з трьома видами фаршу) - фото крок 1
1. Промийте, почистіть і дрібно наріжте моркву, селера, цибуля, часник.
болоньєзе (з трьома видами фаршу) - фото крок 2
2. Наріжте бекон невеликими шматочками. Нагрійте каструлю, відправте в неї бекон і обсмажуйте до повної готовності на середньому вогні.
болоньєзе (з трьома видами фаршу) - фото крок 3
3. Додайте овочі до бекону і готуйте 5-7 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
болоньєзе (з трьома видами фаршу) - фото крок 4
4. Покладіть в каструлю яловичий, телячий і свинячий фарш, готуйте поки м'ясо не набуде золотистого відтінку.
болоньєзе (з трьома видами фаршу) - фото крок 5
5. Влейте молоко, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і готуйте 1 час.
болоньєзе (з трьома видами фаршу) - фото крок 6
6. Влийте в каструлю яловичий бульйон, червоне і біле вино.
болоньєзе (з трьома видами фаршу) - фото крок 7
7. Додайте томатний соус, сіль, перець, лавровий лист, розмарин, мускатний горіх і шавлія.
болоньєзе (з трьома видами фаршу) - фото крок 8
8. Доведіть соус до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 2 годин. Соус повинен стати густим, якщо він все ж буде рідким, зніміть кришку і кип'ятіть 25-30 хвилин. Промийте і подрібніть петрушку, додайте її в каструлю, посоліть і поперчіть за смаком.
болоньєзе (з трьома видами фаршу) - фото крок 9
9. Подавайте соус разом з пастою і тертим сиром. Смачного!

Схожі рецепти