Болоньєзе (з трьома видами фаршу)
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів справжнього м'ясного соусу до пасти багато: одні готують його з одним видом фаршу, інші використовують 2 і більше. Сьогодні приготуємо знаменитий італійський соус «Болоньєзе» з 3 видів фаршу.
На приготування соусу ви витратите не менше трьох годин, тому будьте готові до тривалого проведення часу на кухні. Для соусу можна використовувати свіжі томати, консервований соус. Можна подавати страву з будь-якими видами макаронів. Зберігайте соус окремо, не змішуйте його з макаронами заздалегідь, виключно перед подачею на стіл.
- Бекон - 115 грам
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Селера - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Фарш із яловичини - 230 грам
- Телячий фарш - 230 грам
- Свинячий фарш - 230 грам
- Сіль - За смаком
- Молоко - 2 склянки
- Яловичий бульйон - 1 Склянка
- Сухе біле вино - 1 Склянка
- Сухе червоне вино - 0, 5 склянки
- Томатний соус - 800 грам
- Грибна приправа - 2 Ст. Ложки
- Мелений чорний перець - За смаком
- Мелений мускатний горіх - За смаком
- Насіння фенхелю - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Шавлія - 1 Ст. Ложка
- Розмарин - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1 штука
1. Промийте, почистіть і дрібно наріжте моркву, селера, цибуля, часник.
2. Наріжте бекон невеликими шматочками. Нагрійте каструлю, відправте в неї бекон і обсмажуйте до повної готовності на середньому вогні.
3. Додайте овочі до бекону і готуйте 5-7 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
4. Покладіть в каструлю яловичий, телячий і свинячий фарш, готуйте поки м'ясо не набуде золотистого відтінку.
5. Влейте молоко, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і готуйте 1 час.
6. Влийте в каструлю яловичий бульйон, червоне і біле вино.
7. Додайте томатний соус, сіль, перець, лавровий лист, розмарин, мускатний горіх і шавлія.
8. Доведіть соус до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 2 годин. Соус повинен стати густим, якщо він все ж буде рідким, зніміть кришку і кип'ятіть 25-30 хвилин. Промийте і подрібніть петрушку, додайте її в каструлю, посоліть і поперчіть за смаком.
9. Подавайте соус разом з пастою і тертим сиром. Смачного!