Картопляна запіканка з двома видами сиру
(покроковий рецепт з фото)
Картопляна запіканка з двома видами сиру - це ще один спосіб, як приготувати усіма нами улюблений овоч. Просто, швидко і дуже смачно. Картопля виходить м'якою і добре поєднується зі смаком сиру.
Картопляна запіканка з двома видами сиру - простий і одночасно дуже цікавий рецепт. Два сиру, змішуючись з-вершковим соусом, надають ніжний і оксамитовий смак картоплі, а мускатний горіх - вишукану пряну нотку. Готувати страву легко і просто, в соус можна додати трохи часнику, він додасть аромат. Картоплю можна відразу почистити, а можна відварити в мундирах і почистити після варіння. Блюдо виходить смачним, ситним і легким у приготуванні, що важливий плюс. Смачного.
- Картопля - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Сир моцарелла - 120 грам
- Сир пармезан - 120 грам
- Слівчоное масло - 100 грам
- Вершки - 200 грам (жирністю 20% і вище)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
Картоплю помийте, почистіть і наріжте слайсами.
У такому вигляді відваріть її до напівготовності.
Лук почистіть і подрібніть в кашку блендером.
У сотейнику обсмажити цибулю з вершковим маслом і мускатним горіхом.
Потім влийте вершки, сіль і poperčite, доведіть соус до кипіння. Зніміть соус з вогню.
У форму для запікання покладіть картоплю шаром, посипте зверху сумішшю сирів (моцарелла і Пармезан).
Полийте соусом і знову викладіть шар картоплі. Посипте сумішшю сирів.
Накрийте деко фольгою, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Потім зніміть фольгу і потримайте запіканку ще 10 хвилин в духовці.
Дайте запіканці трохи охолонути, а після подавайте її до столу.