Татарський пиріг з трьома начинками
(покроковий рецепт з фото)
Татарська випічка виділяється яскравими смаковими якостями. Особливо хочеться звернути увагу на запропонований пиріг. У ньому поєднуються одразу три начинки, а ще його можна приготувати без особливих зусиль.
Пиріг виходить високим і ситним. Якщо при випічці сильно рум'яниться верх, прикрийте фольгою і допечіть.
- Борошно пшеничне - 410 грам(350 грам - в тісто, 60 грам - в крихту)
- Молоко - 115 мілілітрів
- Вершкове масло - 145 грам(125 грам - в тісто, 20 грам - в крихту)
- Дріжджі - 15 грам (пресовані)
- Цукор - 6 Ст. Ложок(1 ст.Л. - в тісто, 3 ст.Л. - в лимонну начинку, 2 ст.Л. - в крихту)
- Лимон - 2 штуки (начинка)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 6 Ст. Ложок (начинка)
- Чорнослив - 200 грам
- Чорнослив - 200 грам (начинка)
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У теплому молоці розчинити дріжджі, цукор і приберіть на 15 хвилин в тепле місце.
Опара готова.
Додайте м'яке вершкове масло і перемішайте.
Додайте 300 грам борошна і далі додавайте стільки, щоб тісто стало еластичним і не липло до рук. Отримана кількість тесту вистачає на форму діаметром 18-20 см.
Testo майже. Відставте в сторону прикривши рушником.
Займіться начинками.
З лимонів зніміть цедру і повністю очистіть. Половинка одного лимона знадобиться для лимонного соку.
З лимонів зніміть цедру і повністю очистіть. Половинка одного лимона знадобиться для лимонного соку.
Вичавіть з половинки лимона сік.
Решта лимони пробийте з 3 ст.Л. Цукру в блендері в пульсовом режимі.
В отриману масу додайте крохмаль і проваріть на середньому вогні до загусання.
Чистий чорнослив пробийте в блендері або перекрутити на м'ясорубці. Якщо у вас чорнослив жорсткий, то замочіть хвилин на 20 в окропі, після злийте воду і промокніть паперовим рушником.
Додайте 3 ст.Л. Лимонного соку і ще раз перейдіть.
Аналогічним способом поступите з курагою.
Також в кінці додайте 3 ст.Л. Лимонного соку.
Сформуйте пиріг. Розділити тісто 4 частини. Одна частина побільше і три однакові. Кожну частину розкачати в тонкі кола.
Більшу частину розкачати і викладіть у форму з бортами (діаметр 18-20 см.).
Викладіть начинку з чорносливу на тісто.
Зверху викладіть перше коло.
Зверху викладіть лимонну начинку. На лимонну начинку покладіть друге коло з тіста, на нього начинку з кураги, далі коло з тіста. Проткніть виделкою. Розігрійте духовку до 80 градусів і випікайте пиріг протягом 30 хвилин.
Поки випікається пиріг зробіть пісочну крихту. Подрібніть горіхи в кавомолці. Змішайте борошно, олія, цукор і горіхи, перетріть в крихту. Після закінчення часу дістаньте пиріг, посипте крихтою верх. Розігрійте духовку до 190 градусів і поставте допікати ще на 30 хвилин.
Готовий пиріг остудіть.
Пиріг готовий. Приємного чаювання!