Рецепт Татарський пиріг з трьома начинками фото

Татарський пиріг з трьома начинками
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно
Дієтичне харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 20 хв.

Татарська випічка виділяється яскравими смаковими якостями. Особливо хочеться звернути увагу на запропонований пиріг. У ньому поєднуються одразу три начинки, а ще його можна приготувати без особливих зусиль.

Опис приготування:

Пиріг виходить високим і ситним. Якщо при випічці сильно рум'яниться верх, прикрийте фольгою і допечіть.

  • Борошно пшеничне - 410 грам(350 грам - в тісто, 60 грам - в крихту)
  • Молоко - 115 мілілітрів
  • Вершкове масло - 145 грам(125 грам - в тісто, 20 грам - в крихту)
  • Дріжджі - 15 грам (пресовані)
  • Цукор - 6 Ст. Ложок(1 ст.Л. - в тісто, 3 ст.Л. - в лимонну начинку, 2 ст.Л. - в крихту)
  • Лимон - 2 штуки (начинка)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Лимонний сік - 6 Ст. Ложок (начинка)
  • Чорнослив - 200 грам
  • Чорнослив - 200 грам (начинка)
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 2
У теплому молоці розчинити дріжджі, цукор і приберіть на 15 хвилин в тепле місце.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 3
Опара готова.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 4
Додайте м'яке вершкове масло і перемішайте.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 5
Додайте 300 грам борошна і далі додавайте стільки, щоб тісто стало еластичним і не липло до рук. Отримана кількість тесту вистачає на форму діаметром 18-20 см.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 6
Testo майже. Відставте в сторону прикривши рушником.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 7
Займіться начинками.
З лимонів зніміть цедру і повністю очистіть. Половинка одного лимона знадобиться для лимонного соку.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 8
Вичавіть з половинки лимона сік.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 9
Решта лимони пробийте з 3 ст.Л. Цукру в блендері в пульсовом режимі.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 10
В отриману масу додайте крохмаль і проваріть на середньому вогні до загусання.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 11
Чистий чорнослив пробийте в блендері або перекрутити на м'ясорубці. Якщо у вас чорнослив жорсткий, то замочіть хвилин на 20 в окропі, після злийте воду і промокніть паперовим рушником.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 12
Додайте 3 ст.Л. Лимонного соку і ще раз перейдіть.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 13
Аналогічним способом поступите з курагою.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 14
Також в кінці додайте 3 ст.Л. Лимонного соку.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 15
Сформуйте пиріг. Розділити тісто 4 частини. Одна частина побільше і три однакові. Кожну частину розкачати в тонкі кола.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 16
Більшу частину розкачати і викладіть у форму з бортами (діаметр 18-20 см.).
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 17
Викладіть начинку з чорносливу на тісто.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 18
Зверху викладіть перше коло.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 19
Зверху викладіть лимонну начинку. На лимонну начинку покладіть друге коло з тіста, на нього начинку з кураги, далі коло з тіста. Проткніть виделкою. Розігрійте духовку до 80 градусів і випікайте пиріг протягом 30 хвилин.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 20
Поки випікається пиріг зробіть пісочну крихту. Подрібніть горіхи в кавомолці. Змішайте борошно, олія, цукор і горіхи, перетріть в крихту. Після закінчення часу дістаньте пиріг, посипте крихтою верх. Розігрійте духовку до 190 градусів і поставте допікати ще на 30 хвилин.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 21
Готовий пиріг остудіть.
татарський пиріг з трьома начинками - фото крок 22
Пиріг готовий. Приємного чаювання!

Схожі рецепти