Рецепт Кабачки з кетчупом чилі на зиму фото

Кабачки з кетчупом чилі на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі , Кабачок
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 7 г. 0 хв.

З такого простого овоча як кабачок можна приготувати смачну заготовку з кетчупом чилі. Взимку мало хто зможе встояти.

Опис приготування:

Кабачки з кетчупом чилі на зиму - це чудова альтернатива звичайним маринованим огіркам. Тим більше, що кабачки завжди доступні і в сезон стоять дуже недорого. Щоб овочі вийшли гострими, візьміть звичайний кетчуп чилі, який доповнить смак кабачків і зробить їх більш пікантними.

  • Кабачки - 500 грам
  • Вода - 250 грам
  • Перець чилі кетчуп - 50 грам
  • Цукор - 40 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Оцет 9% - 40 грам
  • Перець горошком - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
кабачки з кетчупом чилі на зиму - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
кабачки з кетчупом чилі на зиму - фото крок 2
Банки вимийте і простерилизуйте, на дно викладіть спеції за смаком - перець горошком і лавровий лист.
кабачки з кетчупом чилі на зиму - фото крок 3
Кабачки наріжте брусочками і складіть в банки щільніше.
кабачки з кетчупом чилі на зиму - фото крок 4
Залийте кабачки гарячою водою і залиште постояти на 10 хвилин.
кабачки з кетчупом чилі на зиму - фото крок 5
Воду злийте і додайте туди кетчуп чилі. Розмішайте до однорідності.
кабачки з кетчупом чилі на зиму - фото крок 6
Всипте цукор, влийте масло, закип'ятіть маринад, влийте оцет і відразу зніміть з вогню.
кабачки з кетчупом чилі на зиму - фото крок 7
Залийте кабачки гарячим маринадом.
кабачки з кетчупом чилі на зиму - фото крок 8
Закатати кришками і дайте охолонути під"шубою" .
кабачки з кетчупом чилі на зиму - фото крок 9
Готові кабачки з кетчупом чилі на зиму зберігайте в звичайній коморі. Вихід - одна банка об'ємом 0, 5 L. Смачного!

Схожі рецепти