Кабачки з кетчупом чилі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
З такого простого овоча як кабачок можна приготувати смачну заготовку з кетчупом чилі. Взимку мало хто зможе встояти.
Кабачки з кетчупом чилі на зиму - це чудова альтернатива звичайним маринованим огіркам. Тим більше, що кабачки завжди доступні і в сезон стоять дуже недорого. Щоб овочі вийшли гострими, візьміть звичайний кетчуп чилі, який доповнить смак кабачків і зробить їх більш пікантними.
- Кабачки - 500 грам
- Вода - 250 грам
- Перець чилі кетчуп - 50 грам
- Цукор - 40 грам
- Сіль - 10 грам
- Оцет 9% - 40 грам
- Перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти.
Банки вимийте і простерилизуйте, на дно викладіть спеції за смаком - перець горошком і лавровий лист.
Кабачки наріжте брусочками і складіть в банки щільніше.
Залийте кабачки гарячою водою і залиште постояти на 10 хвилин.
Воду злийте і додайте туди кетчуп чилі. Розмішайте до однорідності.
Всипте цукор, влийте масло, закип'ятіть маринад, влийте оцет і відразу зніміть з вогню.
Залийте кабачки гарячим маринадом.
Закатати кришками і дайте охолонути під "шубою" .
Готові кабачки з кетчупом чилі на зиму зберігайте в звичайній коморі. Вихід - одна банка об'ємом 0, 5 L. Смачного!